10-letnica delovanja Terapevtske skupnosti Srečanje

6.6.2014 Sv. Trojica v Slovenskih goricah Karitas, Zdravje

V petek, 6. in soboto, 7. junija 2014, bo Terapevtska skupnost Srečanje pri Sv. Trojici v Slovenskih goricah, Meznaričeva 8 (frančiškanski samostan), praznovala svojo 10-letnico delovanja.

26. maja 2004 se je namreč za fante, ki se želijo rešiti odvisnosti in zaživeti novo življenje, odprl nov center Terapevtske skupnosti Srečanje v Sloveniji (don Pierinova komuna), ki ga je Zavod Pelikan-Karitas s pomočjo donatorjev in prostovoljcev (mnogi med njimi so bili svojci tistih, ki so takrat že bili vključeni v centre v Sloveniji in Italiji) in Nadškofijsko karitas Maribor, obnovil in pripravil za bivanje.

10 let ni dolga doba, je pa pomemben mejnik, saj predstavlja bogato obdobje sodelovanja in vsakodnevnih naporov mnogih, predvsem pa Zavoda Pelikan-Karitas, frančiškanov pri sv. Trojici in lokalne skupnosti, da komuna živi in deluje. Program sofinancira tudi Ministrstvo za delo družino in enake možnosti.

Na praznovanju bodo vsa dekleta in fantje, ki so trenutno v programu, v soboto pa poleg povabljenih gostov še njihovi svojci, fantje in dekleta, ki so že končali program ter naši tesni sodelavci, prostovoljci in dobrotniki.

Veselimo se vašega obiska!

 

Za izjave ali druge informacije pa smo vam še posebej na razpolago: v petek od 15. do 17. ure, v soboto od 13. ure dalje ali po dogovoru na telefona: 031 606 066 (Zvone) ali 030 646 940 (Lojze).

Besedilo je posredoval Alojzij Štefan.

Vabilo
Program