Z roko v roki do znanja brez meja

28.11.2013 ob 18:00 Postojna Kultura, Vzgoja, Znanost

 

Univerza v Novi Gorici v sodelovanju z Občino Postojna prireja znanstveno-kulturni dogodek z naslovom Z roko v roki do znanja brez meja. Prireditev bo v Kulturnem domu Postojna, v četrtek, 28. novembra 2013, ob 18.00.

To je prva tovrstna prireditev na Slovenskem, ki po zgledu uspešnih tujih univerz poudarja zavest o nujnosti sodelovanja univerze s starši ter ožjo in širšo skupnostjo pri spremljanju dijakov in študentov na njihovi študijski poti, vse do poklica. O pomenu novogoriške univerze za širšo skupnost pri pridobivanju znanja in kulturnih vrednot bodo spregovorili ugledni slovenski znanstveniki: predsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti prof. dr. Jože Trontelj, rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik, prorektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Mladen Franko ter župan Občine Postojna g. Jernej Verbič. Sledil bo zanimiv kulturni program, v katerem bodo nastopili dramski igralec Tone Kuntner, dr. Irena Avsenik Nabergoj z Univerze v Novi Gorici in Mešani pevski zbor Postojna.

Sodelavke in sodelavci ter študentke in študentje Univerze v Novi Gorici pa bodo na prireditvi predstavili možnosti in prednosti študija na Univerzi v Novi Gorici, na kateri mladi lahko izbirajo med študijem na šestih dodiplomskih fakultetah in šolah: Fakulteta za znanosti o okolju, Poslovno-tehniška fakulteta, Fakulteta za aplikativno naravoslovje, Fakulteta za humanistiko, Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo, Visoka šola za umetnost. Bogate možnosti, aktualne vsebine, visoko zaposljivost, raziskovalno delo in odlične mednarodne povezave ponuja tudi njena Fakulteta za podiplomski študij. Sklep dogodka bo pogostitev ob sproščenem druženju s profesorji in študenti posameznih fakultet Univerze v Novi Gorici.

Starši in skrbniki imajo s svojimi izkušnjami in nasveti lahko pomembno vlogo pri izbiri univerze in študija svojih mladostnikov. Danes pogosto zagotavljajo bistveno ali celo edino finančno pomoč pri študiju, prav tako pomenijo element stabilnosti v času, ko se za njihove brucke in bruce zgodi vrsta sprememb – novi kraji in ljudje, nove obveznosti, nov način življenja. V času, ko je za mlade pot do izobrazbe in zaposlitve vse prej kot lahka, imajo starši, sorodniki in širša regionalna skupnost toliko večjo odgovornost, da jim pomagajo. Tako bodo v polnosti mogli izkoristiti svoje sposobnosti, potenciale, znanje, želje in sanje.


 

Rezervacije prostora v dvorani in dodatne informacije dobite pri gospe Andreji Leban do ponedeljka, 25. novembra 2013, na e-naslovu: [email protected] ali na tel. 05/3315-397.