Vabilo na novinarsko konferenco ob pričetku preventivne akcije 40 dni brez alkohola

5.3.2014 Ljubljana Karitas

Vabimo vas na novinarsko konferenco ob pričetku preventivne akcije 40 dni brez alkohola. Novinarska konferenca bo V galeriji Družine na Krekovem trgu 1 v Ljubljani bo v sredo, 5. marca 2014, ob 11.00. Predstavili bomo letošnjo akcijo 40 dni brez alkohola, ki bo trajala od 5. marca do 19. aprila 2014.

Slovenska karitas z soorganizatorjema Javno agencijo RS za varnost prometa – svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Zavodom Med.Over.Net. že deveto leto spodbuja k preventivni akciji z namenom izraziti solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni, ki so posledica prekomernega uživanja alkohola v Sloveniji ter spodbuditi širšo javnost k spremembi družbenih navad, povezanih s pitjem alkohola.

Akcija poteka tudi ob sodelovanju Zavod Varna pot in Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici) in Žarek upanja. V smislu letošnjega poudarka »Ali si upaš?« kot gost v akciji sodeluje Gorska reševalna zveza Slovenije.

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu  na Slovenski karitas Mojca Kepic, tel. 01/300–59–60, e-naslov: [email protected] .