Vabilo na novinarsko konferenco ob predstavitvi akcij Slovenske karitas

21.8.2013 ob 11:00 Ljubljana Afrika , Karitas
Za srce Afrike - Foto Slovenska karitas Za srce Afrike - Foto Slovenska karitas

V galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani bo v sredo, 21. avgusta 2013, ob 11.00 novinarska konferenca, na kateri bodo člani Slovenske karitas predstavili dobrodelni akciji Za srce Afrike in Z delom do dostojnega življenja, ki potekata v času od 15. avgusta do 15. septembra 2013.

Akcija Za srce Afrike letos poteka že osmo leto. Zbrana sredstva so namenjena razvojno-humanitarnim projektom na področju zdravstva, šolstva ter oskrbe z vodo in hrano, ki jih Karitas izvaja v sodelovanju s slovenskimi misijonarji v osrednjem delu Afrike. Posamezne razvojne projekte sofinancira tudi Ministrtvo za zunanje zadeve RS.

S trajno mesečno podporo družinam v Afriki preko akcije Z delom do dostojnega življenja letos nadaljujejo že četrto leto. Glavni namen te akcije je, da lahko družina v Afriki preko lastnega dela in dodatnega zaslužka 1 EUR na dan preživi in dostojneje živi, ima dostop do hrane, zdravil in šolskih potrebščin. V tej pobudi sodeluje je že 324 slovenskih darovalcev, ki podpirajo 151 družin iz Madagaskarja, Ruande in Burundija.

Akciji in projekte bodo predstavili Imre Jerebic in Jana Lampe s Slovenske karitas ter s. Bogdana Kavčič, ki je bila 41 let misijonarka v Ruandi in Burundiji ter eno leto misijonarka v Srednjeafriški republiki.

Dodatne informacije dobite pri Jani Lampe na sedežu Slovenske karitas na Kristanovi ulici 1 v Ljubljani, tel. 01/300–59–60, GSM: 031/344–481 ali po e-pošti na naslovu [email protected].


Besedilo je posredoval generalni tajnik Slovenske karitas Imre Jerebic.