Trikraljevska akcija – koledovanje

26.12.2021 Slovenija Dobrodelnost, Misijonar

Adventnemu času, času priprave na rojstvo našega odrešenika Jezusa Kristusa, sledi božični čas, čas veselja – pa tudi »akcije«. Otroci so lepo povabljeni, da se v okviru Trikraljevske akcije s koledniki »podajo na pot«.

Koledniki so pravi mali misijonarji. Prinašajo upanje, predvsem pa veselje, ki ga današnji človek tako zelo potrebuje. Pojejo božične pesmi, voščijo ljudem praznike in prinašajo koledniški blagoslov. Obenem pa tudi zbirajo darove, ki bodo namenjeni slovenskim misijonarjem in njihovim človekoljubnim projektom po svetu.

Otroci se bodo na pot podali takoj po božiču, na praznik sv. Štefana, 26. decembra, s koledovanjem pa bodo zaključili na praznik svetih treh kraljev, 6. januarja. Dosedanje Trikraljevske akcije so z žrtvovanjem in ljubeznijo otrok iz cele Slovenije, ki so zbrali pogum in se podali na pot, prinesle rešitev mnogim ljudem v misijonskih deželah. Geslo te akcije se namreč glasi: Naše veselje za srečo drugih

Po končani akciji zbrane darove duhovniki oddajo v Misijonsko središče, od koder jih bodo nato neposredno poslali izključno slovenskim misijonarjem.

Misijonsko središče Slovenije