Tiskovna konferenca pred škofijskim srečanjem družin v Novem mestu

30.9.2015 ob 12:00 Novo mesto Družina, Škofija Novo mesto, Škofovska sinoda

Škofija Novo mesto prihodnje leto praznuje 10-letnico svoje ustanovitve. Praznovanje smo razširili na eno leto (7. april 2015 – 11. junij 2016) in vanj vključili celo vrsto dogodkov. Njihov cilj je povezati vernike s področja naše škofije v občestvo in ponuditi pastoralne spodbude predvsem na treh področjih: Mladi, Družina, Sprava.

Ena glavnih nalog današnje Cerkve je skrb za družino kot osnovno celico družbe in Cerkve. To je poudarjeno tudi na svetovnem srečanju družin, ki ravno te dni poteka v Filadelfiji, in v dogajanju okrog letošnje škofovske sinode o družini (4. – 25. oktober 2015 v Rimu). Hkrati pa se družine v današnjem času srečujejo z mnogimi izzivi, ki postavljajo pod vprašaj njene vrednote. 

Na vse to dogajanje se želi odzvati tudi novomeška škofija, ko 17. oktobra 2015 pripravlja škofijsko srečanje družin pod geslom Ljubezen je naše poslanstvo. Želimo opozoriti in skupaj z družinami pričevati za lepoto družinskega življenja.

Vabimo Vas na tiskovno konferenco, ki bo v sredo, 30. septembra 2015, ob 12. uri v prostorih Škofije Novo mesto (Kapiteljska ul. 1). Na tiskovni konferenci bomo podali izjavo Škofije Novo mesto o družini in predstavili program škofijskega srečanja družin. Možnost bo tudi za odgovore na vaša vprašanja.

 

Janko Pirc, tiskovni predstavnik Škofije Novo mesto

PLAKAT