Teden zaporov 2013

21.11.2013 Cerkev na Slovenskem Pastorala

 

Med 17. in 23. novembrom 2013 poteka Teden zaporov, ki se vsako leto po vsem svetu odvija v okviru Katoliške Cerkve in tudi drugih krščanskih cerkva ter skupnosti. Namen tedna je, da bi se kristjani zavedali potreb zapornikov in njihovih družin, žrtev kaznivih dejanj, zaposlenih in vseh drugih, ki skrbijo za zapornike. Naslov letošnjega tedna je Stati v luči (prim. Mal 3, 20). Nedeljski odlomek iz knjige preroka Malahija v Tednu zaporov nas popelje v razmišljanje, s čim kot kristjan hranim svojo vero, kaj me napolnjuje in kaj pravzaprav sije skozi moja dejanja. Zato je še toliko bolj na mestu molitev za vse, na katere vpliva zapor in vse, ki nosijo težko breme odgovornosti ali izgube, da bi se zmogli obrniti h Gospodu in v Njem odkriti celovitost in obnovo.

Za letošnji Teden zaporov je Zaporniški vikariat oblikoval plakate in knjižna znamenja, ki lahko vedno znova spodbujajo razmišljanje in korake ob geslu tedna. Na zadnji strani knjižnega znamenja je natisnjena molitev za vse skupine, ki se jih zapor dotika.


 

Besedilo je posredoval zaporniški vikar Robert Friškovec, ki je na voljo za dodatne informacije na e-naslovu: [email protected].