Svetovni dan mladih 2023 na Portugalskem

1.8.2023 Lizbona, Portugalska Cerkev v svetu, Mladi, Romanje
Grafika: Katoliška mladina Grafika: Katoliška mladina

Svetovni dan mladih (SDM) bo prihodnje leto potekal med 1. in 6. avgustom 2023 v Lizboni na Portugalskem. Dnevi po škofijah bodo potekali od 26. do 31. julija 2023.

SDM je namenjen mladim od 15. do 35. leta starosti, ki si želijo biti del srečanja in temelji na izkušnji Jezusa Kristusa ter njegove Cerkve in druženju s svojimi vrstniki. 

“Marija je vstala in se odpravila v naglici” (Lk 1,39) je svetopisemski citat, ki ga je papež Frančišek izbral za geslo SDM. Marija iz Nazareta je eden izmed velikih zgledov krščanske poti. Uči nas, kako reči Bogu “da”. Odhod v naglici predstavlja držo, na katero papež Frančišek v sporočilu za Svetovni dan mladih v Lizboni 2023 nakazuje: “Naj bo evangelizacija mladih dejavna in misijonarska, saj bodo tako prepoznali in pričevali o navzočnosti živega Kristusa.”

Prijave za SDM za vse zainteresirane mlade iz Slovenije centralno zbiramo pri Katoliški mladini. Nekatere izmed skupnosti (salezijanci, MVM, neokatehumeni) bodo organizirale dodaten program, na katerega se bo možno prav tako prijaviti preko centralne prijave.

Podrobnosti o dogodku ter informacije o nakupu paketa SDM so objavljene na slovenski spletni strani Svetovnega dneva mladih

 

Katoliška mladina