Svetopisemski maraton 2017

25.1.2017 Cerkev na Slovenskem Cerkev v Sloveniji, Sveto pismo, Izobraževanje

V tednu med 25. in 29. januarjem 2017 bo v Sloveniji potekal Svetopisemski maraton – neprekinjeno celotedensko branje Svetega pisma. Letošnje geslo je Spregovorim ti na srce (Oz 2,16). Dogodki se bo odvijali v središču sv. Jožefa v Ljubljani ter po različnih lokacijah po Sloveniji.

PROGRAM
Maraton v Duhovnem središču svetega Jožefa, Ulica Janeza Pavla II. 13, Ljubljana

25.1.2017
• 19:30 otvoritvena slovesnost v Marijini kapeli pri središču svetega Jožefa
Maratonsko branje Svetega pisma bomo otvorili z nagovori zanimivih govorcev iz različnih krščanskih cerkva in popestrili s spremljevalnim glasbenim programom Bee Geesus. Po otvoritvi slovesnosti se bomo priključili na spletno omrežje in prisluhnili branju Svetega pisma z različnih dežel Balkana. Lepo vabljeni.

26.1.2017
• 18:00 Bog je največji zdravilec, pričevanje zakoncev Rozman, Ksaverijeva dvorana
… Kako smo zaradi bolezni z rakom rasli kot družina in midva kot zakonca.
... Kako kot ženska in bolnica sprejeti svojo drugačno zunanjost,
… Kako se veseliti in hvaliti Boga, ko najbolj trpiš ...

• 20:00 Moja izkušnja ekumenskega mirovnika v Izraelu in Palestini, Paul Clark, Ksaverijeva dvorana
Prisluhnili bomo gospodu Paulu iz Anglije, ki je kot mirovnik tri mesece preživel v Jeruzalemu. Zakaj je kot mirovnik odšel v Jeruzalem. Kako zgleda življenje v Jeruzalemu, kaj dela Izraelsko mirovno gibanje in kako Sveto pismo lahko vpliva na vse to. Kaj lahko mi naredimo za mir…

27.1.2017
• 20:00 Spregovoril si mi na srce, Karmen Kristan in Tomaž Mikuš DJ, Ksaverijeva dvorana
Bog osvaja nase srce z dobroto, nežnostjo in usmiljenjem. Nima nas rad zato, ker smo "popolni", ampak zato, ker smo njegovi. Edino brezpogojna in zastonjska Ljubezen lahko sproži v nas resnično notranjo preobrazbo. Tega ne zmorejo očitki, obsojanje, krivde, izsiljevanje, odpovedovanje ali družbeni pritiski.
Bog nam se posebej močno spregovori v naših stiskah, saj smo takrat bolj ponižni, sprejemajoči in občutljivi. Ko se v stiski odpremo drug drugemu, se odpremo tudi Bogu. V ozračju zaupanja, sprejemanja in ne obsojanja nam spregovori tudi po drugem človeku.
Predavanje bo predvsem pričevanjsko, podprto z resničnimi zgodbami in praktičnimi vajami.

28.1.2017
• 20:00 Blagoslovljen je tisti, ki zaupa v Gospoda, Tomaž Zupančič, Ksaverijeva dvorana
Kako vidi svet nekdo, ki gre skozi hudo bolezen in celo gleda smrti v oči? Prisluhnili bomo Tomaževi zgodbi. O odpovedi jeter, presaditvi jeter in večtedenskemu ležanju v bolnici. Na prvi pogled grozni izkušnji, ki pa lahko dobi drugačno luč, če znaš zaupati Bogu. Tomaž se je spraševal, kakšna je Božja volja - da živi ali umre in kaj lahko naredi. In tako se lahko prav vsaka zgodba, še tista najbolj naporna in trpeča, lahko spremeni v pričevanje in pomoč drugim.

29.1.2017
• 15:00 zaključna slovesnost v Antonovem domu na Viču, akad. dr. Jože Krašovec
Zaključna slovesnost bo letos nekaj posebnega. Maraton se zaključi prav na nedeljo Svetega pisma, zaključno slovesnost pa pripravlja Slovensko biblično gibanje. Program bo bogat – odigran bo odlomek iz Svetega pisma, pester bo glasbeni program in prisluhnili bomo predavanju dr. Jožeta Krašovca. Bodite pozorni na spremembo lokacije, saj se bo slovesnost odvijala v Antonovem domu na Viču.

 

Dodatne informacije dobite na spletni strani www.svetopisemskimaraton.si .