Sveti oče z verniki na Trgu sv. Petra molil rožni venec za žrtve potresa v Italiji

Papež Frančišek je za včerajšnjo redno sredino splošno avdienco pripravil katehezo o Jezusovi bližini. Vendar pa se je zaradi potresa, ki je ponoči prizadel osrednjo Italijo, odločil pripravljeno katehezo prestaviti na prihodnji teden, medtem ko je zbrane na Trgu sv. Petra povabil, da bi skupaj z njim zmolili žalostni del rožnega venca za vse prizadete brate in sestre.

Potres je opustošil celotna področja in za seboj pustil mrtve in ranjene. Sveti oče je izrazil svojo bolečino in bližino vsem osebam, ki se nahajajo v prizadetih krajih; vsem, ki so izgubili svoje drage; in tistim, ki so še vedno pretreseni zaradi strahu in groze.

»Slišati župana mesta Amatrice reči: 'Kraja ni več' in vedeti, da so med mrtvimi tudi otroci, me je resnično zelo pretreslo.« Zato je papež želel vsem, ki se nahajajo v okolici krajev Accumoli, Amatrice in drugod, v škofijah Rieti, Ascoli Piceno in drugih v italijanskih deželah Lacij, Umbrija in Marke, zagotoviti molitev in jim reči, naj bodo prepričani o ljubkovanju in objemu celotne Cerkve. Ta jih želi v tem trenutku objeti s svojo materinsko ljubeznijo, enako pa tudi vsi zbrani na Trgu sv. Petra.

Papež Frančišek se je še zahvalil vsem prostovoljcem in reševalcem Civilne zaščite, ki so priskočili na pomoč tamkajšnjemu prebivalstvu, ter nato prosil, da bi se mu pridružili v molitvi. Gospod Jezus, ki je bil pred človeško bolečino vedno ganjen, naj »potolaži užaloščena srca in jim podari mir na priprošnjo Blažene Device Marije. Pustimo, da gane tudi nas, skupaj z Jezusom.«

Vir: Radio Vatikan.