Svete maše slovenskih škofov ob prazniku vseh svetih

1.11.2017 Cerkev na Slovenskem Cerkev v Sloveniji, Praznik, SŠK

Slovenski škofje imajo predviden naslednji razpored prazničnih slovesnosti:

Škofija Celje
Celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek bo daroval sveto mašo na praznik vseh svetih, 1. novembra v celjski stolnici ob 10.00, na dan vernih duš, 2. novembra, pa na grobišču Bukovžlak - Teharje ob 14.00.

Škofija Koper

Nadškofija Ljubljana
Ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM bo ob 15.00 v cerkvi Vseh svetih na ljubljanskih Žalah daroval praznično mašo. Po maši bo ob duhovniških grobovih opravil molitve za rajne.
Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik bo ob 9.00 daroval mašo v ljubljanski stolni cerkvi sv. Nikolaja.
Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar bo ob 14.00 daroval mašo v župnijski cerkvi v Hotiču, ob 20.00 pa bo v cerkvi Vseh svetih na Žalah vodil molitveno srečanje.

Nadškofija Maribor

Nadškofova maša za pokojne škofe in duhovnike bo v torek, 31. oktobra, v Sv. Barbari v Slovenskih goricah ob 11.00. Nadškof Cvikl bo daroval sveto mašo na pokopališču Pobrežje (Kosovelova ulica 1a, Maribor) na praznik vseh svetih, 1. novembra, ob 10. uri.

Škofija Murska Sobota

Škofija Novo mesto
Škof msgr. Andrej Glavan bo za praznik vseh svetnikov, 1. novembra, imel praznično mašo ob 9.00 v novomeški stolnici. Popoldne ob 14.00 bo maševal na novomeškem pokopališču v Srebrničah za vse pokojne in blagoslovil grobove.