Študijski program duhovnega izpopolnjevanja na TEOF

19.4.2023 Ljubljana Teološka fakulteta, Izobraževanje
Študijski program Duhovnega izpopolnjevanja poteka na Teološki fakulteti UL v Ljubljani Študijski program Duhovnega izpopolnjevanja poteka na Teološki fakulteti UL v Ljubljani

Študijski program Duhovnega izpopolnjevanja na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani je namenjen vsem, ki želijo poglobiti poznavanje duhovnosti v vseh njenih razsežnostih ter osvežiti osebno duhovno življenje in pastoralno delovanje. Vsako leto se v študijski skupini, ki šteje do 15 slušateljev, zberejo duhovniki, redovniki in redovnice ter katehistinje in katehisti in drugi pastoralni sodelavci.

Gotovo ima v današnjem času vsak duhovnik ogromno pastoralnega dela. Kako ob vsem tem najti še čas in moč za študij? Zdi se nemogoče. Toda precej duhovnikov, ki so že bili v tem programu, priča, da je z Božjo pomočjo mogoče. Nemogoče je najti čas za sobotno leto, toda mogoče je, če se pravi čas načrtuje, najti čas vsako sredo od 16.30 do 20.45.

Duhovno izpopolnjevanje obsega deset predmetov in se izvaja dve leti. V njem sodeluje dvanajst profesoric in profesorjev Teološke fakultete. Program se izvaja na Teološki fakulteti v Ljubljani, Poljanska cesti 4. Predavanja se bodo začela oktobra 2023. V študijski program se lahko vpišejo diplomanti prvoali drugostopenjskih študijskih in višješolskih programov. Vpis je možen do 15. septembra 2023

Dodatne informacije so na spletni strani Teološke fakultete http://www.teof.uni-lj.si (Izobraževanje/ Programi izpopolnjevanja), kjer se lahko tudi vpišete, in pri tajnici programov izpopolnjevanja ge. Ani Rožman, 064/229 950, [email protected]. Več odmevov na program in kratko razlago predmetov najdete na https://duhovnoizpopolnjevanje.si.

P. dr. Ivan Platovnjak DJ,
koordinator Duhovnega izpopolnjevanja