Sredini duhovni večeri o duhovnosti sv. Ignacija Lojolskega

6.10.2021 ob 20:00 Slovenija Duhovne vaje, Izobraževanja, kateheza

Sredini duhovni večeri, ki jih organizira Ignacijev dom duhovnosti, nam bodo s predavanji, pogovornimi večeri in vajami molitve približali lik in duhovnost sv. Ignacija Lojolskega.

Njegova duhovna pot – od spreobrnjenja pred 500 leti, do ustanovitve Družbe Jezusove in nastanka nekaterih njegovih spisov (Avtobiografija, Duhovni dnevnik, jezuitske Konstitucije, pisma) – je lahko navdih in spodbuda tudi nam, ki smo še na poti spreobrnjenja in poslanstva v današnji Cerkvi in svetu. Sredini duhovni večeri so projekt, ki je zaživel v okviru Ignacijevega leta na mednarodni ravni.

Vsako prvo in tretjo sredo v mesecu nam bodo sv. Ignacija skozi predavanja predstavili slovenski jezuiti (iz Slovenije in tujine). Vsak drugi sredin večer v mesecu bo posvečen izkušnji ignacijanske meditacije pod naslovom Ignacij nas uči moliti. Skupaj bomo vstopili v eno od znamenitih Ignacijevih meditacij ali kontemplacij, kot jih predlaga v svoji knjižici Duhovne vaje. Četrti sredin večer bomo ignacijevo dediščino spoznavali preko pričevanj in pogovora z gosti.

Sredini duhovni večeri bodo potekali vsako sredo ob 20. uri. V mesecu oktobru bodo srečanja razporejena po sledečem koledarju:

  • 6. oktober, predavanje: Ignacij Lojolski – kdo si ti? Vodi p. Janez Poljanšek DJ.
  • 13. oktober, vodena molitev: Meditacija o prvem, drugem in tretjem grehu (DV 45), vodi p. Mio Kekić DJ.
  • 20. oktober, predavanje: Ignacij – vitez, vojak ali …? Vodi p. Rok Bečan DJ.
  • 27. oktober, pogovorni večer: “Ali bo Sin človekov, ko pride, našel vero na zemlji?” Lk 18, 8. Gostje večera so Ksenija Valenčič, Jovan Lukovac in Sebastijan Kamenik. Program srečanj za celo leto najdete na tej povezavi.

Dobrodošli vsi, ki bi radi vneli svojega duha ob tem izrednem svetniku!
Zoom povezava
Meeting ID: 894 3190 9686
Passcode: 053123