Srečanje škofa dr. Petra Štumpfa s predsednikom vlade RS g. Janezom Janšo

Srečanje škofa dr. Petra Štumpfa s predsednikom vlade RS g. Janezom Janšo Srečanje škofa dr. Petra Štumpfa s predsednikom vlade RS g. Janezom Janšo

V okviru vladnega obiska v Pomurju sta se 23. novembra 2021 v prostorih Škofije Murska Sobota srečala predsednik vlade RS Janez Janša in škof Škofije Murska Sobota dr. Peter Štumpf. Spregovorila sta o vlogi Katoliške cerkve, predvsem v tem težkem času epidemije in o prizadevanjih vlade, da bi življenje na vseh ravneh potekalo kolikor mogoče normalno.

Sledilo je širše srečanje, ki so se ga udeležili tudi ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch, generalni vikar Lojze Kozar in škofijski ekonom Goran Kuhar. V pogovoru so izpostavili prizadevanje Škofije Murska Sobota za duhovni temelj, ki je potreben za družbeni napredek in blagor vseh državljanov. Predsednik vlade se je škofu in vernikom Katoliške cerkve zahvalil za pomoč pri obvladovanju epidemije.

Ob koncu obiska se je škof še na kratko srečal z ministrico Jaklitschevo, ko sta spregovorila o skrbi za Slovence v Porabju na Madžarskem.

Foto: Klavdija Dominko in Kabinet predsednika vlade

Škofija Murska Sobota