Srečanje novega vodstva SIGNIS-a Europe v Ljubljani

29.9.2017 Ljubljana Evropa, Izobraževanje , Medij, SŠK

Od 29. septembra do 1. oktobra 2017 bo v Ignacijevem domu duhovnosti v ulici Stare Pravde 11 v Ljubljani prvo srečanje novega vodstva SIGNIS-a Europe. Člani so bili izvoljeni letos od 24. do 26. aprila na evropskem kongresu na Malti, med njimi je tudi Slovenija. Na srečanju v Ljubljani bo sodelovala tudi s. Romana Kocjančič FMM, predstavnica Slovenske škofovske konference (SŠK) pri SIGNIS-u.

SIGNIS je katoliško združenje za komunikacijo, ki povezuje 140 državah sveta. Njeni člani so  profesionalni delavci na radiu, televiziji, v kinu ali pri delu z sodobnimi tehnologijami. Poleg tega tudi vodijo izobraževanja na področju medijev in novih tehnologij. SIGNIS ima posvetovalni status pri UNESCU in pri OZN v Genevi, v New Yorku ter pri Svetu Evrope. Je organizacija, ki je prepoznana in potrjena s strani Svetega sedeža.

SIGNIS si prizadeva za mir in pravičnost na medijskem področju ter za oznanjevanje evangelija. Vsako leto pomaga uresničiti po svetu okrog 300 projektov in vodi vrsto izobraževanj na področju medijev in uporabe sodobnih digitalnih tehnologij.

SIGNIS je navzoč tudi na vseh festivalih, kjer podeljuje ekumenske nagrade v Cannes, na Berlinalu, Benetkah,…

 

Kontakt: s. Romana Kocjančič, [email protected], GSM: 041 703 702.