Srečanje in druženje Družinske akademije na temo Če nam odvzamejo spol, kaj nam sploh še lahko ostane?

19.11.2016 ob 9:00 Stara Loka Družina, Izobraževanje , Mladina

VABILO

Družinska akademija / Academia familiarum – Zavod za vzgojo, izobraževanje in kulturne dejavnosti z elementi pedagogike skupnosti vabi na 1. srečanje in druženje v sezoni 2016/2017, ki bo v soboto, 19. novembra 2016, od 9. do 12. ure v Jurjevi dvorani v Stari Loki.

Predavateljica mag. Mojca Belcl Magdič, vodja družinskega centra Dlan in doktorandka teorije spola na Papeškem inštitutu Janeza Pavla II. v Rimu bo predavala na temo Če nam odvzamejo spol, kaj nam sploh še lahko ostane?

»Bodimo čuječi« sporoča Mojca Belcl Magdič v pogovoru za Družino o teoriji spola in izzivih sodobne družbe. Teorija spola zagovarja stališče, da spol ni nekaj, kar ti je bilo podarjeno ob rojstvu, ampak nekaj, kar ti je družba vsilila, da oponašaš. Uči nas, da si spol lahko izbiramo sami in tako postanemo »stvarnik« samega sebe. To vodi v razkroj človeka in njegove identitete, v padec dostojanstva in popolno razvrednotenje človeške osebe. Teorijo spola podpirajo vse večje politične organizacije, širi se v vse pore naše družbe, preko politike, mode, kulture, športa, medijev, šol, knjig, društev, agencij, nevladnih organizaci, … Predavateljica bo spregovorila o nevarnostih te nove ideologije za našo stvarnost, kako jo prepoznati v našem vsakdanu in kako se ji upreti.

PROGRAM:
8.45 – zbiranje
9.00 – predavanje
10.30 – odmor za kavo ali čaj
11.00 – pogovor
Sklep ob 12. uri.

Po predhodni prijavi zagotovljeno varstvo otrok.

Prijave in informacije:
[email protected]
www.druzinska-akademija.si