Srečanje COMECE (Re)thinking Europe v Vatikanu

27.10.2017 Rim, Italija COMECE, Evropa, Papež Frančišek, Sveti sedež

Od 27. do 29. oktobra 2017 bo v Vatikanu potekalo srečanje (Re)thinking Europe / (Pre)misliti Evropo, ki ga organizira Komisija škofovskih konferenc Evropske unije (COMECE) v sodelovanju s Svetim sedežem. V soboto, 28. oktobra, bo udeležence sprejel in nagovoril papež Frančišek. Slovensko delegacijo bo vodil ljubljanski pomožni škof in predstavnik SŠK pri COMECE msgr. dr. Franc Šuštar, v njej pa bodo tudi p. Ivan Herceg, Andreja Červek, dr. Igor Bahovec in Aleš Primc. Veleposlanik RS pri Svetem sedežu g. Tomaž Kunstelj bo vodil eno od delavnic.

Z dogodkom želijo obeležiti 60. obletnico podpisa t. i. Rimskih pogodb ter z več sto predstavniki Cerkva, evropskih organizacij, diplomatov, akademikov in politikov na najvišji ravni prispevati premislek o temeljnih izzivih evropskega projekta za prihodnost. Zbrane bo v soboto, 28. oktobra, nagovoril sveti oče Frančišek.

Organizatorji so izpostavili, da ne gre za kongres ali konferenco, ampak za dogodek dialoga z delavnicami in okroglimi mizami, saj so tako udeleženci spodbujeni k iskreni in odprti razpravi. Želijo si, da bi na srečanju uresničevali evropsko geslo Združeni v različnosti, ne glede na različna geografska, kulturna, verska ali jezikovna ozadja. Svojo udeležbo je potrdilo preko 350 delegatov iz vseh 28 držav članic EU.

 

Več informacij je dostopnih na spletni strani COMECE.