Sporočilo kardinalove pisarne

29.8.2012
kardinal Franc Rode kardinal Franc Rode

»Glede na včerajšnje in današnje objave v medijih ter novinarska vprašanja vnovič izjavljamo, da do tega trenutka kardinal Franc Rode ne s strani gospoda Petra S. ne s strani katerekoli odvetniške pisarne ni prejel pisem z zahtevo po ugotavljanju očetovstva. Prvi mu je to vprašanje zastavil novinar Dejan Karba kot eno od vprašanj, ki mu jih je po elektronski pošti poslal 23. avgusta 2012. Na novinarjeva vprašanja kardinal ni odgovoril, ker Delo pred tem ni hotelo objaviti njegove zahteve po preklicu neresnic, objavljenih v članku 6. avgusta 2012.

Šele 24. avgusta 2012 je na kardinalov elektronski naslov prispelo kratko sporočilo gospoda Petra S. Sporočilu so bile priložene tri fotografije gospoda Petra in njegove družine, nikjer pa ni bilo izražene želje po ugotavljanju očetovstva. Tudi v drugem elektronskem sporočilu gospoda Petra, poslanem v ponedeljek zvečer, te zahteve ni bilo.

Ob tem ponavljamo, da je kardinal Franc Rode na vprašanja novinarjev včeraj jasno odgovoril, da je na primerjavo DNK pripravljen kadarkoli.«

 

mag. Matej Pavlič
pisarna kardinala Rodeta