Šola za misijon Skupnosti Emanuel

1.2.2013 Rim, Italija Izobraževanje , Skupnost
Udeleženci Šole za misijon Skupnosti Emanuel Udeleženci Šole za misijon Skupnosti Emanuel

Skupnost Emanuel je od junija 2009 mednarodno javno združenje vernikov papeškega prava. Združuje vernike vseh življenjskih stanov, ki si želijo skupaj prizadevati za rast v svetosti in oznanjevanje evangelija. Danes je prisotna na vseh celinah, v 57 državah, in šteje okrog 9000 članov, med katerimi je 220 duhovnikov, 95 bogoslovcev in 180 posvečenih sester in bratov. V Sloveniji je Skupnost navzoča dobrih dvajset let, posveča pa se predvsem delu z mladimi, zakonci in družinami ter založništvu.


Vpis v Šolo za misijon Skupnosti Emanuel

V Rimu se je začel vpis v Šolo za misijon Skupnosti Emanuel (Emmanuel School of Mission). Gre za devetmesečni program izobraževanja v katoliški veri. Štirje stebri formacije so:

  • skupnostno življenje – okrog 20 študentov z vseh koncev sveta;
  • duhovno življenje – vsakodnevna maša, adoracija in slavilna molitev, vključene pa so tudi duhovne vaje in romanja;
  • akademsko izobraževanje – vsakodnevna predavanja o vseh vidikih katoliške vere;
  • misijon – tedenska evangelizacija; dva mednarodna župnijska misijona; pričevanja.

Cilj omenjenega izobraževanja je pomagati mladim katoličanom, da se poučijo o veri in da se usposobijo za vodenje v posameznih skupnostih oz. v lokalni Cerkvi.

Mladi se za vpis v omenjeno obliko izobraževanja odločajo predvsem na osnovi pozitivnih izkušenj tistih, ki so ga obiskovali in na osebno povabilo.


Dodatne informacije so v angleškem jeziku na voljo pri direktorici Šole za misijon Skupnosti Emanuel gospe Helen Wagner na naslovu Domus Aurelia, Via Aurelia218, Roma 00165, skype: emmanuel.youth.english.


Besedilo je pripravil Janez Rifel, ki je po e-pošti na naslovu: [email protected] na voljo za dodatne informacije.