Celjska Mohorjeva družba izdala Šmarnice za otroke in odrasle 2024

Celjska Mohorjeva družba je v sodelovanju s Slovenskim katehetskim uradom po pooblastilu SŠK pripravila šmarnice za odrasle in za otroke.

  • Šmarnično branje za odrasle z naslovom Naj ti bom nežni rdeči cvet je pripravil p. Branko Petauer, govori pa o Božji služabnici Cvetani Priol. Spremljamo Cvetanino življenje, v katerem se prepletajo njena odločitev za poglobljeno pripadnost Bogu in za svetništvo, popolna predanost Njegovi volji z vdanim sprejemanjem bolezni in trpljenja in njena odločitev, da tudi druge privede do Boga, zlasti bolne in najbolj oddaljene. Besedila so obogatena z dnevniškimi zapiski te vzornice pevcem, glasbenikom, pastoralnim delavcem, katehistinjam, bolnikom, vsem trpečim, preizkušanim in tudi misijonarjem, saj je zase zapisala, da je misijonarka na bolniški postelji.
  • Šmarnice za otroke z naslovom Na začetku je bila škatla avtorice Saške Ocvirk so nastale v letu molitve. Zgodbe so nabrane iz škatle, ki jo na sobotno druženje otrok prinese sestra Marta. Otroke spodbudi, da vanjo vržejo listke s svojimi molitvenimi nameni. Naučijo se, da je molitev lahko zahvala, prošnja ali slavljenje, da je drugačna pri vsakem človeku, vedno pa globoko povezana z njegovim notranjim doživljanjem. V iskrenih, humornih, ganljivih in navdihujočih zgodbah, izročenih naši nebeški Materi Mariji, se prepozna vsak otrok, starejši se po njih otrokom laže približajo, vsi skupaj pa se na koncu povežemo v molitveno skupnost, ki jo simbolizira kelih molitve – kelih, ki ga vsi polnimo in v trenutkih stiske vsi iz njega pijemo.

Informacije in naročila:
Celjska Mohorjeva družba, 03 426 48 00, [email protected], www.mohorjeva.org