Šmarnice 2017

1.5.2017 Cerkev na Slovenskem Cerkev na Slovenskem, kateheza, Mladi

Slovenski katehetski urad po pooblastilu Slovenske škofovske konference za leto 2017 skupaj s Celjsko Mohorjevo družbo pripravlja šmarnice za otroke z naslovom ČUDEŽ NA SKALNICI avtorice Kristine Tičar in šmarnice za odrasle z naslovom NAREDI ME ZA ORODJE SVOJEGA MIRU avtorja p. Janeza Šamperla.

Letos praznujemo tristoletnico kronanja podobe svetogorske Matere Božje, ki že več kot štiristo petdeset let kraljuje na Skalnici in kliče Slovence, naj na vseh ravneh življenja zaupajo v Njeno priprošnjo ter molijo in delajo za edinost tako med kristjani kot tudi v narodu. Z letošnjimi šmarnicami za otroke z naslovom Čudež na Skalnici nam želi avtorica Kristina Tičar približati nastanek primorske božje poti na Sveto goro in nas povabiti k iskrenemu češčenju Marije, da bi Njenemu varstvu vedno znova izročali sebe in svoje bližnje.

Šmarnice za odrasle z naslovom Naredi me za orodje svojega miru so nastale v Assisiju, napisal pa jih je slovenski minorit p. Janez Šamperl. Sveti Frančišek, njegovo delo za mir in spravo, ter Slovenija, ki trpi pod težo razdeljenosti, sta dve zgodbi iste zgodovine. Avtor ju je povezal ter vanju vtkal svoje osebne spomine z močno spodbudo k uresničevanju dela za mir sredi našega vsakdanjega okolja. Razmišljanja v poslušalcih vzbujajo željo po osebnem odgovoru in dejavnem vključevanju v življenje znotraj Cerkve in družbe.

Naročila za šmarnice 2018 (za otroke in odrasle) zbira do srede, 5. aprila 2017, Celjska Mohorjeva družba (Prešernova ulica 23, 3000 Celje); tel.: 03 426 48 00; faks: 03 426 48 10; [email protected].


Šmarnice o fatimskih prikazovanjih z naslovom Z Marijo v življenje