Slovenski delegati na Celinskem zasedanju sinode v Pragi

5.2.2023 Praga, Češka Škofovska sinoda, SŠK
Logotip Celinskega zasedanja sinode v Pragi Logotip Celinskega zasedanja sinode v Pragi

Sinoda o sinodalnosti 2021-2024 s podnaslovom: Občestvo, sodelovanje, poslanstvo se je preselila v drugo fazo, sinodalno posvetovanje na ravni celin. Celinsko zasedanje sinode za Evropo bo potekalo od 5. do 12. februarja 2023 v Pragi na Češkem. Na sinodalnem zasedanju bo sodelovalo 200 delegatov z živo navzočnostjo in 390 delegatov v hibridni obliki.

Slovensko delegacijo bodo sestavljali soboški škof in podpredsednik SŠK msgr. dr. Peter Štumpf, celjski škof in odgovoren za sinodo pri SŠK msgr. dr. Maksimilijan, prof. dr. Igor Bahovec in s. Anja Kastelic. Poleg tega bo 10 predstavnikov sinodalnih tajništev iz škofij in gibanj na zasedanju sodelovalo v hibridni obliki.

Spremljanje dogodkov pa bo mogoče tudi preko neposrednega prenosa na uradni spletni strani Celinske faze sinode, kjer je objavljen tudi spored sinodalnega dogajanja v Pragi in druga uporabna gradiva.

Uradna spletna stran: https://prague.synod2023.org/
Facebook profil: https://www.facebook.com/CCEEofficial  
Instagram profil: https://www.instagram.com/mediaccee/

Ne spreglejte tudi Delovnega dokumenta za celinsko fazo sinode v slovenskem jeziku.

V skupni hoji smo povabljeni, da v duhovnem vzdušju prisluhnemo Svetemu Duhu in kot občestvo delamo korake k misijonskemu spreobrnjenju Cerkve.

 

Tajništvo za sinodo pri SŠK