Slovenska beseda v živo na Broadwayu

24.4.2013 Ljubljana, New York - Manhattan Kultura, Sveto pismo, Zamejstvo in tujina
Sveto pismo je zame učbenik življenja. Napis v slovenščini sredi Manhattna. Sveto pismo je zame učbenik življenja. Napis v slovenščini sredi Manhattna.

Med stolpnicami Broadwaya je zastekljena avla z velikim zaslonom, na katerega lahko preko Twitterja in Facebooka vsak objavi svoj odziv na zastavljeno vprašanje. Ta teden prvič objavljajo odzive v kakem tujem jeziku in to je ravno slovenščina!

Pri Svetopisemski družbi Slovenije so se namreč odločili obeležiti teden knjige tako, da biblični center sestrske Ameriške svetopisemske družbe »Scriptoria« sredi Broadwaya na velikem ekranu objavi odzive na njihovo vprašanje tudi v slovenskem jeziku.

Ta teden lahko tako preko spletne strani dopolnimo stavek: »Zame je Sveto pismo…« in spremljamo objavo, ki se istočasno kot na spletni strani pojavi tudi na velikem ekranu sredi Manhattna. Ta trenutek se na vsakih 10 sekund izmenjuje že preko 30 objav v slovenskem jeziku.

Kot zanimivost naj dodamo, da prav v tej stavbi Ameriške svetopisemske družbe hranijo tudi enega od originalnih izvodov Dalmatinove Biblije, ki je 13. prevod celotnega Svetega pisma v katerega od živih jezikov.

Predstavitev prevoda v sodobno slovenščino

Na odprtem odru 18. slovenskih dnevov knjige na Kongresnem trgu v Ljubljani bo v petek, 26. aprila 2013, ob 15.00 Svetopisemska družba Slovenije kot eden od razstavljalcev predstavila novi prevod Svetega pisma v sodobni slovenski jezik, Življenje z Jezusom, katerega pripravo podpira tudi Ameriška svetopisemska družba.

Prevod bodo predstavili priznani gledališki igralec Gregor Čušin, generalni tajnik Svetopisemske družbe Slovenije Matjaž Črnivec, ki je hkrati tudi vodja projekta priprave novozaveznih besedil v sodobni jezik in eden od prevajalcev, Jernej Kurinčič. Gregor Čušin bo izvedel umetniško interpretacijo Prilike o izgubljenem sinu preko različnih bibličnih prevodov vse od Dalmatina naprej.

Društvo Svetopisemska družba Slovenije, je nepridobitna družba za prevajanje in širjenje Svetega pisma. Je članica Združenih svetopisemskih družb, ki delujejo v več kot stoosemdesetih državah sveta. Svetopisemska družba Slovenije letos praznuje 20-letnico svojega obstoja.

Več informacij:
Video o Scriptorii

Zemljevid lokacije na Manhattnu, kjer so prikazani tudi slovenski odgovori.

Kontaktna oseba:
Benjamin Siter, Svetopisemska družba Slovenije,
GSM: 040/980 891
e-naslov: [email protected]
www.svetopismo.si
Objavam lahko sledite preko FB strani www.facebook.com/Svetopisemska