Skupščina Društva katoliških pedagogov Slovenije 2012

24.3.2012 Ljubljana Izobraževanje , Občni zbor , Vzgoja
DKPS - logo DKPS - logo

V Duhovnem središču sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani bo v soboto, 24. marca 2012, potekala skupščina Društva katoliških pedagogov Slovenije (DKPS). Zbrane bo v predavanju z naslovom Učiteljeva pot do mladega srca, ki se bo začelo ob 10.00, nagovorila Alenka Rebula. Po predavanju se bo nadaljeval uradni del skupščine, ki se bo končal z mašo.

O Društvu katoliških pedagogov Slovenije

Društvo katoliških pedagogov Slovenije povezuje vse, ki se kakor koli in na kateri koli stopnji ukvarjajo z vzgojo in izobraževanjem, ali pa jih vzgojno in izobraževalno delo posebej zanima, čeprav to ni njihov primarni poklic.

Pomembnejša kot izobraževanje je vzgoja, zato se trudijo za vzgojo, ki oblikuje osebnostno zrele, samostojne, svobodne in ustvarjalne ljudi, ki razvijajo telesne, duševne in duhovne sposobnosti ter so usposobljeni za odgovorno življenje in sodelovanje z drugimi v družini, na delovnem mestu, pri političnem udejstvovanju, v občestvenem in družbenem življenju. Za doseganje tega cilja delujejo na področju strokovnosti, osebnostne ter duhovne rasti, povezanosti in poklicanosti.

Dejavnosti, s katerimi uresničujejo zgoraj naštete štiri stebre, so podrobneje opisane na spletni strani društva, izvajajo pa jih po vsej Sloveniji preko območnih skupnosti v Ljubljani, Kranju, kočevsko-ribniškem koncu, Novem mestu, Mozirju, Celju, Mariboru, Murski Soboti, Ljutomeru in Tolminu.


Dodatne informacije so na voljo na sedežu Društva katoliških pedagogov Slovenije na Ulici Janeza Pavla II. 13 v Ljubljani, tel. 01/438–39–87, e-pošta: [email protected] ali na spletni strani: www.dkps.si.