Škofje v šoli komunikacije

11.12.2015 Madrid, Španija CCEE, Medij, SŠK

Od 9. do 11. decembra 2015 je v Madridu v Španiji potekalo izobraževanje o medijskem nastopanju za škofe in njihove sodelavce, ki se ukvarjajo s sredstvi družbenega obveščanja. Dogodka se je udeležilo preko petnajst udeležencev iz cele Evrope, v imenu Slovenske škofovske konference (SŠK) se ga je udeležil generalni tajnik in tiskovni predstavnik SŠK dr. Tadej Strehovec.

Izobraževalno srečanje je organizirala Komisija za sredstva družbenega obveščanja pri Svetu evropskih škofovskih konferenc (CCEE), izvedla pa španska fundacija Carmen de Noriega. Na dogodku so sodelujoči prisluhnili številnim strokovnjakom s področja filozofije prava, komunikologije, kriznega komuniciranja in novinarstva.

V uvodnem delu so se udeleženci seznanili z možnostmi in omejitvami medijev ter družbenih omrežij, pomenu umeščanja v kontekst v javnem diskurzu ter na simuliranih primerih izvedli praktične vaje iz javnega nastopanja in televizijskega intervjuja. Sodelujoči so v okviru izobraževanja obiskali Katoliško univerzo v Madridu in madridskega nadškofa msgr. Carlosa Osoro Sierro.