Škofijsko srečanje mladih v Celju - Škofijafejst

13.4.2013 ob 9:00 Celje Mladi, Škofija Celje
Mladi na kvizu - Škofijafe(j)st 2012 Mladi na kvizu - Škofijafe(j)st 2012

V soboto, 13. aprila 2013, bo v Salezijanskem mladinskem centru v Celju (župnija Celje – Bl. A. M. Slomšek) potekal Škofijafe(j)st 2013.

Mladi se bodo zbrali pri sveti maši skupaj s celjskim škofom msgr. dr. Stanislavom Lipovškom (ob 9.30), se pomerili v kvizu o bl. papežu Janezu Pavlu II. in v športnih tekmovanjih, prisluhnili duhovniku Robertu Friškovcu, se podili skupaj s skavti...

Kviz o papežu Janezu Pavlu II. je spodbuda mladim, da se srečajo z velikim likom slovanskega papeža. Pomerilo se bo 19 ekip s tremi tekmovalci, poleg znanja o življenju in delu papeža pa bodo morali pokazati tudi znanje o vsebini naše vere, ki so ga pridobili s pomočjo Youcata. Vzporedno z razgibavanjem sivih celic bodo na športnih igriščih svoje mišice razgibavali športniki in športnice v tekmovanjih v nogometu, košarki in odbojki. Po prvem delu kviza bo čas za delavnico z zaporniškim duhovnikom Robertom Friškovcem, zunaj pa bodo mlade pričakovali skavti, da jih razmigajo še na svoj način.

Po malici bo sledil finale kviza, ki bo dal letošnjega zmagovalca, nato bo slovesna podelitev priznanj, nagrad in pokalov.

Program škofijskega dneva mladih 2013

9.00 – 9.20 zbiranje

9.30 sv. maša (vodi škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek)

10.45 prvi del KVIZA in začetek športnih tekmovanj

11.30 srečanje z gostom Robertom Friškovcem; delavnica s skavti

12.30 odmor s kosilom

13.30 finale KVIZA

14.30 zaključek s podelitvijo priznanj


Besedilo so pripravili v Pastoralni službi Škofije Celje.