Škofijski molitveni dnevi za nove duhovne poklice,
svetost in stanovitnost poklicanih

13.9.2014 Cerkev na Slovenskem Duhovniki, Mladina

 

V soboto, 13. septembra 2014, bodo po slovenskih škofijah potekali Škofijski molitveni dnevi za nove duhovne poklice,
svetost in stanovitnost poklicanih. Posebej z molitvijo podprimo mlade, ki v sebi zaznavajo Božji klic in jim izprosimo milost velikodušnega odgovora! Geslo letošnjega molitvenega dneva je Vi pa ste Božja njiva! (1Kor 3,9).

Potek molitvenega dneva v posameznih (nad)škofijah:

 

NADŠKOFIJA MARIBOR

V soboto, 13. Septembra, pri Mariji, zavetnici s plaščem na Ptujski Gori.

Ob 8.30 - začetek sočasno na treh mestih:

• v baziliki Marije zavetnice s plaščem: molitvena ura pred izpostavljenim Najsvetejšim;

• v Frančiškovi dvorani: program za otroke in mlade, zlasti za ministrante;

• po romarski poti: križev pot - vodijo molivci iz koroške naddekanije.

Ob 9.30 bodo v baziliki pete litanije Matere Božje z odpevi.
Ob 10. uri bo sveta maša, ki jo bo daroval mariborski pomožni škof v pokoju msgr. dr. Jožef Smej. Med sveto mašo bo Robi Sekavčnik, bogoslovec 5. letnika, sprejet med pripravnike za diakonat in prezbitarat.
Pri molitveni uri, križevem potu in sveti maši posebej sodelujejo duhovniki, mladi, ministranti in drugi verniki iz koroške naddekanije.

 

ŠKOFIJA CELJE

V soboto, 13. septembra, v Petrovčah.

Ob 9. uri bo molitvena ura za duhovne poklice, med katero bo poseben program za ministrante. Ob 10. uri bo sveta maša in med mašo bo bogoslovec 5. letnika Gregor Majcen iz župnije Nova Cerkev sprejet med pripravnike za diakonat. Somaševanje duhovnikov bo vodil celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek.

 

NADŠKOFIJA LJUBLJANA

V soboto, 13. septembra na Brezjah.

Ob 8.30 bo molitev rožnega venca;

ob 9. uri bodo s polurnim programom za molitveno animacijo poskrbeli predstavniki dekanije Cerknica;

ob 9.30 bo molitvena ura za duhovne poklice;

ob 10.30 bo slovesna sveta maša ob somaševanju navzočih duhovnikov. Sv. Mašo bo daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik. Med sveto mašo bo sprejem dveh bogoslovcev med pripravnike za diakonsko in mašniško posvečenje. Po sveti maši bo za vse ministrante srečanje z gospodom škofom.

 

ŠKOFIJA KOPER

V soboto, 13. septembra, na Sveti Gori.

Spored srečanja:

  • Ob 8. uri – molitev križevega pota s Prevala na Sveto Goro.
  • Ob 9.30 – srečanje za ministrante in ministrantke in otroke v kapeli prikazovanja. Vabljeni so zlasti ministranti in ministrantke Vipavske dekanije.
Ob istem času bo v baziliki molitvena ura.
  • Ob 10.30 – sveta maša.
Ob koncu maše bodo katehistinje in katehisti prejeli diplome. Pri sveti maši sodelujejo Vipavska dekanija, katehisti in katehistinje ter jubilanti.
  • Ob 13. uri – polurni koncert mladih.
  • Ob 13.30 – litanije Matere Božje in blagoslov z Najsvetejšim.

 

ŠKOFIJA NOVO MESTO

V nedeljo, 21. septembra, v stolnici v Novem mestu.

V noči iz petka, 12. septembra, na soboto, 13. septembra, bodo od 19. ure do 9. ure potekale molitvene ure po vseh župnijah škofije Novo mesto. Na vsako uro se bo zvrstilo po pet župnij.

V nedeljo, 21. septembra, bo v stolnici v Novem mestu praznovanje nedelje svetniških kandidatov, ki bo letos obogateno tudi z molitvenim dnevom za nove duhovne poklice.
Ob 15. uri bo molitvena ura in nato ob 16. uri sveta maša. Častitljivega Božjega služabnika škofa Gnidovca in druge svetniške kandidate bomo prosili za nove duhovniške poklice in stanovitnost že poklicanih, zlasti za vse štiri bogoslovce naše škofije, ki bodo sprejeti med pripravnike za diakonat in prezbiterat. To so: Matej Gnidovec, Boštjan Gorišek, Štefan Hosta in Roman Ivanetič.

Posebej pričakujemo mlade, duhovnike, redovnike in redovnice, ministrante in pevce, člane molitvenih skupin, župnijske sodelavce, posameznike in družine, skratka vse, ki se zavedajo pomembnosti molitve za nove duhovne poklice ter svetost in zvestobo poklicanih.

 

Škofija Murska Sobota je imela škofijski dan molitve za duhovne poklice združen z romanjem murskosoboške škofije v Ludbreg v soboto, 6. septembra.