Škofijska karitas Koper družinam pomaga pri šolskih potrebščinah in v obliki hrane

17.6.2013 Slovenija Karitas
Otroci nas potrebujejo Otroci nas potrebujejo

Karitas po Sloveniji ljudi dobre volje vabi k solidarnosti in pomoči otrokom iz socialno ogroženih družin. Akcija poteka pod naslovom Otroci nas potrebujejo, v Škofijski karitas Koper pa ji že več let dodajamo podnaslov: Da bo korak v šolo vesel. V lanskem letu je pomoč Karitas v Sloveniji prejelo več kot 10.000 šolarjev, na Primorskem je bilo te pomoči deležnih 2.212 šolarjev. Letos potrebe niso nič manjše.

Pri Škofijski karitas Koper smo že nabavili in sodelavcem Karitas na terenu razdelili 12.000 zvezkov in za 22.000 EUR bonov. Delitev pomoči poteka v Centrih karitas po celotni Primorski. Poleg tega se po osnovnih šolah in vrtcih, kjer otroci izražajo solidarnost s sovrstniki tako, da jim napišejo dobro misel in podarijo zvezek, končuje akcija Pokloni zvezek. Tudi dekanijske in župnijske Karitas bodo na svojem terenu skušale zbrati dodatna sredstva, vse z namenom, da bo jeseni korak šolarjev v šolo bolj vesel.

Poleg pomoči s šolskimi potrebščinami Karitas pomaga družinam tudi s hrano. Letos smo na Primorskem razdelili že več kot 150 ton hrane, prav v teh dneh smo iz intervencijskih zalog hrane EU prejeli 41.000 litrov mleka. V poletnih mesecih bodo za družine in otroke potekala letovanja in tabori v Portorožu in Soči.

V tem tednu bodo z zgibanko Otroci nas potrebujejo nagovorjeni bralci Primorskih novic s prošnjo, da po priloženi položnici nakažejo svoj dar. Več o sami akciji in zgodbe družin s šoloobveznimi otroki, ki potrebujejo našo pomoč, je dostopno na spletni strani Slovenske karitas.


Besedilo je pripravila namestnica ravnatelja in voditeljica odbora za materialno pomoč pri Škofijski karitas Koper Jožica Ličen, ki je na GSM 041/429–713 ali po e-pošti na naslovu [email protected] na voljo tudi za dodatne informacije in pojasnila.