Škofijska Karitas Celje z darilnimi boni pomagala 712 otrokom, starejšim in posameznikom v stiski

Letos so se uspešni gospodarstveniki iz celjske regije na večer pred 1. adventno nedeljo zbrali na že 6. kulturno-poslovnem dogodku, ki nosi pomembno humanitarno noto. S pomočjo donatorjev smo letos zbrali rekordnih 28.480 evrov. Z zbranim denarjem, ki so ga donirali številni posamezniki in podjetja iz Celja in okoliških krajev, bomo letos lahko z darilnimi boni Dobimo se v mestu v vrednosti 40 evrov obdarili 712 otrok, starejših in posameznikov v stiski. 

Dobrodelno akcijo v tesnem sodelovanju organiziramo Zavod Celeia Celje, Škofijska Karitas Celje in Agencija RTA. Vse donacije, ki se zbirajo na računu Zavoda Celeia Celje, v celoti namenimo pomoči potrebnim. Naša humanitarna akcija je ena redkih, ki vsa zbrana sredstva nameni v dobrodelne namene. Vsi, ki sodelujemo pri pripravi dobrodelne akcije, delamo prostovoljno. 

Pomembno delo opravi Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje, ki z vsakim donatorjem sklene pogodbo in skrbi za spremljanje prejetih donacij. Vsa z donacijami zbrana sredstva ob zaključku akcije pretvorimo v darilne bone za nakupovanje v starem mestnem jedru Celja. Posamezni obdarjenec prejme darilne bone v vrednosti 40 evrov in jih lahko porabi v skoraj 50-ih trgovinah in poslovnih lokalih v mestu. Organizatorji dobrodelne akcije tako prispevamo tudi k večji poslovni živahnosti v centru Celja. Vsi darilni boni so računalniško evidentirani, kar nam omogoča preglednost in spremljanje porabe. Obdarjenci si z njimi kupijo tisto, kaj najbolj nujno potrebujejo in morebiti še kakšen priboljšek, ki jim polepša  božično novoletni čas.

Škofijska Karitas Celje s svojo mrežo prostovoljk v začetku decembra obišče vse obdarjence na domu ter jim izroči darilne bone. Obdarijo ljudi v stiski: otroke, družine z več otroki, starejše in posameznike, ki zaradi bolezni ne morejo delati, hkrati pa niso upravičeni do nadomestil in so velikokrat prezrti. Karitasove prostovoljke povedo, da se potoči veliko solz veselja, ko obdarjenci prejmejo darilo. 

V zadnjih petih letih smo s to humanitarno akcijo zbrali več kot 92.000 evrov. Leta 2017 smo z vzporedno dobrodelno akcijo pomagali še Društvu paraplegikov JZ Štajerske, ki smo mu namenili 6.700 evrov za nakup invalidom prilagojenega vozila. Letos pa smo skupaj zbrali 26.000 evrov. 

Matej Pirnat, generalni tajnik Škofijske Karitas Celje je med drugim dejal: »Sodelavci Karitas smo veseli in hvaležni, da bomo lahko s pomočjo družbeno odgovornih podjetij in podjetnikov mnogim ljudem, ki se težko prebijajo čez mesec, polepšali praznične dni. Hvala vsem, ki nam pomagate vračati upanje.«  

Več: [email protected], telefon 051 658 133.