Škof Jamnik bo predaval na Kitajskem in Južni Koreji

8.1.2018 Izobraževanje , Mir
msgr. dr. Anton Jamnik, ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik, ljubljanski pomožni škof

Med 8. in 19. januarjem 2018 bo ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik predaval na Kitajskem in v Južni Koreji. 

Na povabilo škofa v Macau Stephna Lee Bun-Sanga in rektorja edine katoliške univerze na Kitajskem, Univerze svetega Jožefa in Ricci inštituta, bo škof Jamnik imel med 10. in 11. januarjem predavanja na univerzi na temo Etični temelji evropske unije in pomen medverskega dialoga v globalnem svetu

13. januarja 2018 se bo dr. Jamnik srečal z nadškofom v Hong Kongu Michaelom Ming Yeungom in upokojenim kardianlom Johnom Ton Honom, kjer se bo pogovarjal predvsem o razmerah na Kitajskem ter kakšna je vloga kristjanov v družbi. Zdi se, da se po mnogih zapletih odnosi med Kitajsko in Svetim sedežem na osebno pobudo in željo papeža Frančiška zadeve odvijajo v pravi smeri. 

14. januarja bo škof Jamnik na povabilo nadškofa in kardinala v Seulu Adreu Yeoma vodil bogoslužje v stolnici južnokorejskega glavnega mesta. Od 14. do 18. januarja bo škof Jamnik imel več predavanj na njihovi katoliški univerzi in prav tako na državni univerzi na temo Mir, sprava svoboda na korejskem polotoku. Jamnik bo na univerzi v Seulu imel več predavanj na temo medverskega dialoga v globalnem svetu ter o pomenu, da se evropska skupnost čimbolj aktivno vključi v mirno reševanja zelo težke napetosti med Severno in Južno Korejo. Eno od predavanj se bo osredotočilo prav na ta problem. 

Kardinal v Seulu je zelo dober prijatelj Slovenije, saj je lani skupaj z romarji obiskal Ljubljano, kjer so skupaj s škofom Jamnikom v stolnici obhajali sveto mašo v različnih jezikih, korejskem, angleškem in slovenskem, kar je bilo tudi za vse vernike resnično doživetje vesoljne cerkve.