Redna zbirka Celjske Mohorjeve družbe 2022

Izšla je Redna zbirka Celjske Mohorjeve družbe za leto 2022.

Paket 5 knjig v lični darilni embalaži prinaša:

  • Mohorjev koledar 2022 – Tradicionalni, že 164. koledar najstarejše slovenske založbe za leto 2022 poleg kalendarijskih podatkov prinaša poučne, zgodovinske in portretne prispevke, širi domača in tuja obzorja ter se ozira po naravni in kulturni dediščini naše domovine.
  • Tomaž Klinar: Banatski cvet (Slovenske večernice 171) – Kjer ljubezen pokliče, človek sledi. Ganljiva življenjska in ljubezenska pripoved o Janezu, slovenskem naborniku v okolici čudovitega Banata, in Beti, češki izseljenki, ki je tam odraščala s svojo družino.
  • Bojca Januš: Permakultura na vrtu in v življenju – Permakultura ni le način vrtnarjenja, ampak način življenja. Prva knjiga iz zbirke Moj slovenski permakulturni vrt predstavlja permakulturne osnove tako za preizkušene vrtnarje kot za novince.
  • Fernando in Gioia Lanzi: Svetniki in zavetniki v likovni in ljudski umetnosti – Svetniška ikonografija je eden ključnih sklopov bogate krščanske umetnosti. Fernando in Gioia Lanzi 162 svetnikov (z dvojicami vred 167) bralcu približata skozi strnjene in ilustrativne opise njihovega življenja in delovanja ter na podlagi atributov in ikonografskih motivov, ki jih najpogosteje najdemo na njihovih upodobitvah. Dragocen priročnik za prepoznavanje svetnikov v likovni umetnosti ter duhovna spodbuda, da bi jih bralec sprejel za svoje vzornike in prijatelje.
  • Mojiceja Bonte: Pastirček s Sloma – Zgodba o Antonu Martinu Slomšku, velikem Slovencu, domoljubu in sošolcu ter prijatelju Franceta Prešerna, ki je iskreno in ponosno ljubil slovenski jezik ter preprostega slovenskega človeka. Tončetovo življenjsko pot je pisateljica zajela v zgodbo za najmlajše, ki jo je umetelno naslikala Polona Kosec. S preglednim Slomškovim življenjepisom in vprašanji za pogovor z otroki.

Želimo vam prijetno branje!

Informacije in naročila: Celjska Mohorjeva družba, 03 490 14 20, [email protected], www.mohorjeva.org    


Pripete datoteke: Redna zbirka_2022_PL.pdf