Radijski misijon letos v duhu karizme Vincencija Pavelskega

2.4.2017 Cerkev na Slovenskem Duhovni program, Misijon, Post, Radio Ognjišče

V cvetnem tednu, v dneh od 2. do 8. aprila 2017, bo radijski misijon, ki ga bodo letos vodili lazaristi. Misijon bo potekal pod geslom Poslal me je, da oznanim blagovest ubogim. Na Radiu Ognjišče smo to obliko duhovne poglobitve uvedli leta 2006 in je zdaj stalnica našega vsakoletnega programa v postnem času.

O letošnjem misijonu

V nedeljo, 2. aprila, bomo začeli z radijskim misijonom, ki bo 12. po vrsti. Vodili ga bodo lazaristi, ki letos praznujejo 400-letnico vincencijanske karizme. Prvi misijonski govor bo v nedeljo ob 17.uri. In potem bodo vsak dan, do petka, osrednji govori ob 17.00.

V času misijona bo vsak večer ob 20.00 prenos molitve rožnega venca. Letos bomo molitev prenašali iz kapel sester Hčera krščanske ljubezni - usmiljenk in Marijinih sester.

V času misijona bo vsak večer - od ponedeljka do petka - prenos svete maše iz frančiškanske cerkve na Tromostovju v Ljubljani.

V dopoldanskem času bo misijonski govor ob 10.15. In po njem bo priložnost za pogovor z misijonarjem - kot radi rečemo - na štiri oči, a v tem primeru bo to s pomočjo telefona. Misijonar bo na voljo do 12.ure, pa tudi med 18. in 20.uro. Telefonska številka: 01 292 75 19.

Če ne bo prilike za poslušanje dopoldanskega in popoldanskega govora, boste lahko poslušali zvečer ob 21.00, ko bo ponovitev obeh govorov. Sicer pa bodo posnetki na voljo - za poslušanje kadar koli - na naši spletni strani.

V času misijona je pomemben dan v petek - letos 7. aprila, ko bo v več cerkvah po Sloveniji priložnost za prejem zakramenta svete spovedi. Kje bo to, vas bomo v času misijona večkrat informirali in upam, da tudi spodbudili k prejemu Božjega usmiljenja. Seznam krajev bo objavljen tudi na spletni strani.

Slovesni sklep misijona bo v soboto, 8. aprila ob 16.00, ko se bo darovala sveta maša v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani. Smo v pričakovanju navzočnosti relikvije svetega Vincencija Pavelskega.

Letos bodo misijon vodili Lazaristi

Misijonska družba lazaristov in celotna Vincencijanska družina praznujeta letos 400-letnico vincencijanske karizme. Na praznik spreobrnjenja apostola Pavla, 25. januara 1617, je imel Vincencij Pavelski pridigo, ki je spodbudila vernike, da so začeli množično prihajati k spovedi in ostalim zakramentom. Ob tem je začel spoznavati, da je njegovo poslanstvo v skrbi za duhovno in materialno uboge. Kot nam je povedal vizitator oziroma predstojnik slovenskih lazaristov Pavle Novak, bodo radijski misijon oblikovali v duhu tega jubileja in karizme svojega ustanovitelja. Kot je še povedal, so za osnovo letošnjega misijona vzeli to, kar jim je blizu. "To je naše geslo: Poslal me je, da oznanim blagovest ubogim! iz Izaijeve knjige. To je dejansko geslo naše družbe, ki nas spremlja, ko razmišljamo, kaj pravzaprav moramo storiti in kako se vživljati v današnji čas, v današnji prostor in kdo so ti ubogi, o katerih govori Izaija."

Kot je še dodal Novak bodo osrednje dnevne teme radijskega misijona kreposti, za katere se trudijo lazaristi. "Vincencij je svojim duhovnim sinovom dal pet kreposti, ki so povzete iz Jezusovega življenja. To so: preprostost, ponižnost, krotkost, zatajevanje, gorečnost za zveličanje duš in pogled v večno življenje." V središču misijona bo vprašanje, kako te Jezusove kreposti živeti v današnjem svetu in kakšni odgovori se nam ponujajo.

Vir: Radio Ognjišče