Knjižna novost: Rada se imam, kakršna sem

Naš svet je drugačen, kot je bil svet Marije Magdalene. Pa vendar se vse kdaj ujamemo v občutek utesnjenosti, ko ne znamo ali ne upamo izživeti svojih zmožnosti in sanj. Ko nas dušijo notranji demoni, ko ne čutimo dovolj ljubezni in dvomimo o svoji vrednosti … In tako kot je vse to presegla ona, lahko po njenem zgledu na pot srčnosti in topline stopimo tudi me. Morda celo v rdeči obleki, svetlečih čevljih in s kozarcem šampanjca v rokah.

Ljubezen do sebe je za mnoge ženske v resnici nepojmljiva. Osredinjamo se na svoje pomanjkljivosti in se vztrajno primerjamo z drugimi, domnevno boljšimi vzorniki. Od drugih si želimo priznanja, srčnosti in sprejetosti, vendar pogosto čakamo zaman. Linda Jarosch je ob zgledu Marije Magdalene osvetlila pot, ki vodi do svobode v razmišljanju in s tem tudi v življenju. Že v biblijskih časih je šlo preprosto za to, da se otresemo nekaterih miselnih vzorcev, zapustimo staro življenje in si dovolimo živeti vse svoje zmožnosti.

V prvem delu nam avtorica pomaga poimenovati naše notranje demone. Katera prepričanja iz preteklosti danes oblikujejo naše odzive in ravnanja? Zakaj se počutimo ranjene, manjvredne, krive in nezadovoljne? Zakaj znamo biti včasih zavistne in strupene? V nadaljevanju nas spomni, kaj je tisto, kar v resnici zdravi, kako nas lahko naklonjenost, sprejetost in sočutje osvobodijo kompleksov, notranjih zapovedi in ujetosti v vlogo žrtve.
Iz starih vzorcev lahko izstopimo le z radikalnim obratom na novo pot. Zanj vsaka od nas v sebi nosi moč, ki jo je Marija Magdalena v sebi odkrila na vstajenjsko jutro pred dva tisoč leti.

Informacije in naročila - Celjska Mohorjeva družba, 03 490 14 20, [email protected], www.mohorjeva.org.


Pripete datoteke:

Jarosch_Rada se imam_2021_PL.pdf