Predstavniki mladinskih pastoralnih delavcev na konferenci o novi evangelizaciji v Sarajevu

22.11.2013 Sarajevo, BiH Mladina, Tujina, Nova evangelizacija

 

V petek, 22. novembra 2013, se bo devet predstavnikov različnih katoliških organizacij, ki sodelujejo v Medškofijskem odboru za mladino pri SŠK, udeležilo mednarodne konference z naslovom New evangelization – faith, facebook, face, ki jo pripravlja Srednjeevropska mednarodna ekipa odgovornih za mladinsko pastoralo. Dogodek se bo odvijal v Sarajevu (BiH) in bo trajal do nedelje, 24. novembra 2013.

Tema konference je nova evangelizacija, osredotoča pa se na povezavo med našo osebno vero (faith) in uporabo socialnih medijev (facebook) kot pripomočka za začetek bolj osebnega odnosa z mladimi (face).[1]Konferenca predstavlja priložnosti za pogovor o osebni veri udeležencev, preizkušnjo različnih načinov komunikacije, izmenjavo primerov dobre prakse, delitev izkušenj uporabe socialnih medijev za evangelizacijo mladih in ustvarjanje okolja za mreženje in kulturno izmenjavo. Udeležili se je bodo mladinski pastoralni delavci iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Slovaške, Češke, Poljske, Avstrije, Madžarske s Transilvanijo, Srbije, Črne gore in Slovenije ter škofje, odgovorni za mladinsko pastoralo v naštetih državah.

Med približno 100 sodelujočimi iz enajstih držav bo skupaj devet Slovencev iz Društva SKAM, Socialne akademije, Salezijanske mladinske pastorale in redovnih skupnosti.

Posebni gostje konference bodo Stefan Lesting, ki bo imel predavanje o pastoralnih izzivih na Web 2.0, João Chagas, vodja oddelka za mlade pri Papeškem svetu za laike, Michel Petrus Remery, pomočnik generalnega tajnika Sveta evropskih škofovskih konferenc, sklepno mašo pa bo daroval kardinal Vinko Puljić.

Vsak predstavnik od sodelujočih držav bo predstavil primer svojega evangelizacijskega pristopa preko spletnih medijev ter ob sklepu bo domov prinesel vzore drugih ter ideje za še boljše izvrševanje svojega poslanstva.


 

Besedilo je posredoval tajnik Medškofijskega odbora za mladino mag. Tone Česen, ki je na voljo za dodatne informacije na GSM: 041/288-917 ali po e-pošti: [email protected].

 


[1] Naslova konference zaradi besedne igre (fatih, facebook, face) namenoma ne prevajamo.