Predstavitev slik in monografije 'Slike' akademika prof. Andreja Jemca v Malečniku

20.9.2023 Malečnik Razstava

Vabljeni na predstavitev slik in monografije Slike akademika prof. Andreja Jemca, ki bo v sredo, 20. septembra 2023, ob 17. uri v Glaserjevem salonu z galerijo v Malečniku. Monografijo bosta v pogovoru predstavila umetnik in tajnica-urednica Slovenske matice dr. Ignacija Fridl Jarc.Razstavljena Jemčeva dela v sozvočju z galerijskimi eksponati pa bo predstavil dr. Ferdo Šerbelj, ki je s slikarjem pripravil izbor in postavitev slik.

Andrej Jemec, rojen v Vižmarjih leta 1934, je ustvaril obsežen, tehten in velikokrat nagrajen slikarski in grafični opus (med drugim je tudi prejemnik Prešernove nagrade za življenjsko delo leta 1994), poleg tega pa se je uveljavil tudi s pedagoškim delom na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kot svetovalec pri vprašanjih likovne podobe prostorov ter kot premišljevalec o družbenih in kulturnih vprašanjih.

Dogodek soorganizirata Župnija Sv. Peter pri Mariboru – Malečnik in Slovenska matica. Dogodek je del projekta literarnih prireditev, ki jih sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.