Predstavitev realizacije celotne dejavnosti mreže Karitas v letu 2018 ter dobrodelne akcije Pomagajmo preživeti in živeti

9.4.2019 ob 11:00 Ljubljana Cerkev v Sloveniji, Karitas, Dobrodelnost

Slovenska karitas bo na novinarski konferenci, ki bo potekala v torek, 9. aprila 2019, ob 11.00 v prostorih Družine (Krekov trg 1, Ljubljana), predstavila pomoč celotne mreže Karitas v Slovenijiv letu 2018 ter pričetek dobrodelne akcije Pomagajmo preživeti in živeti družinam, starejšim in posameznikom v Sloveniji.

Sodelovale bodo socialne delavke iz škofijskih karitas, ki bodo predstavile aktualne stiske uporabnikov splošno-dobrodelnih programov materialne pomoči in svetovanja. Spregovorili bomo o predlaganem ukinjanju dodatka za delovno aktivnost tudi v primerih opravljanja prostovoljskega dela.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

  • Cveto Uršič, generalni tajnik Slovenske karitas, ki bo predstavil dobrodelno akcijo Pomagajmo preživeti in živeti!;
  • Peter Tomažič, sodelavec Slovenske karitas, ki bo predstavil pomoč mreže Karitas v letu 2018;
  • Alenka Petek, Andreja Kastelic in Saraja Špec, socialne delavke in svetovalke na škofijskih Karitas. Spregovorile bodo o problematiki trajno brezposelnih, socialno ogroženih starejših in gospodinjstev z minimalno plačo ter o načinih pomoči in socialnega vključevanja preko prostovoljnega dela.

Dodatne informacije: Mojca Kepic, Slovenska karitas, tel. 01/300–59–60/67, e-naslov: [email protected]

 

Mag. Cveto Uršič, generalni tajnik Slovenske karitas