Predstavitev nove spletne strani SŠK

1.2.2012 Slovenija SŠK, Cerkev v Sloveniji
Logo SŠK Logo SŠK

Danes, 1. februarja 2012, predstavljamo novo spletno stran Katoliške Cerkve v Sloveniji. Pripravili smo jo sodelavci uradov in služb Slovenske škofovske konference (SŠK) s pomočjo zunanjih strokovnjakov.

Cerkev na Slovenskem želi v duhu nove evangelizacije škofom, duhovnikom, redovnicam, redovnikom, pastoralnim delavcem, vernikom ter širši javnosti ponuditi posodobljen kraj srečevanja in izmenjave novic. Na novinarski konferenci jo bomo predstavili po tem, ko bodo predvidene faze njenega nastajanja končane.

Nova spletna stran je dostopna na naslovu: www.katoliska-cerkev.si, do nje pa bo še nekaj časa omogočen tudi dostop preko domene: www.rkc.si. Pripravili smo jo z namenom, da bi odgovorili na zahteve časa in pričakovanja uporabnikov. Novi medij želi biti v podporo poslanstvu in delovanju Cerkve ter na voljo vsem, ki jih zanima cerkveni utrip.

Razvoj smo zaradi obsežnosti projekta razdelili v več faz, ki bodo v prihodnjih mesecih postopoma omogočale, da bo vsebina informacij bolj obsežna in kakovostna, seznanjanje z vsebinami pa preglednejše in hitrejše.