Predstavitev Nagrade Nadja Maganja 2018

9.5.2018 ob 10:00 Trst Zamejci in izseljenci, Ženska, Nagrada

V spomin na gospo Nadjo Maganjo Jevnikar (Trst, 9. septembra 1951 – Repen, 8. februarja 2006) in v želji, da bi vzpodbudili smisel za vrednote, ki so odlikovale njeno življenje, so Skupnost Sv. Egidija Furlanije-Julijske krajine, Društvo slovenskih izobražencev, Slovenska zamejska skavtska organizacija in Nadjina družina ustanovili Nagrado Nadja Maganja, ki jo podeljuje poseben odbor.

Letos bo nagrada podeljena že devetič. Gre za priznanje ženski ali skupini žensk, katerih življenje odlikujejo izkušnja vere ter ena ali več vrednot, ki so odlikovale tudi  življenje in delo Nadje Maganje - ljubezen do raziskovanja na področjih zgodovine, znanosti in kulture, pisanje kot sredstvo za posredovanje osebne izkušnje, služba bližnjemu, ljubezen do ekumenskega in medverskega dialoga, pedagoška izkušnja, solidarnost z revnimi in potrebnimi, varstvo človekovih pravic ter trdno prepričanje, da je treba izpričevati etične vrednote ne glede na javno mnenje in trenutno vodilne ideologije.

Tiskovna konferenca na kateri bodo predstavili letošnjo nagrajenko, bo v sredo, 9. maja 2018, ob 10.00 na sedežu Skupnosti sv. Egidija v Trstu (ul. Romagna 22). 

Javna podelitev 9. Nagrade Nadja Maganja bo v ponedeljek, 14. maja 2018, ob 20.30  na sedežu Društva slovenskih izobražencev v Peterlinovi dvorani v Trstu. Kulturni spored prireditve bodo oblikovale Sara Župančič in Irene Ferrocasagrande (duo klavir-violončelo) ter pevska skupina Cintare iz Ljubljane. 

Federica Marchi