Predsednik SŠK škof Andrej Saje voščil Islamski skupnosti v Sloveniji ob sklepu ramazana

9.4.2024 Slovenija SŠK
Msgr. dr. Andrej Saje, novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference – Foto: SŠK (David Kraner) Msgr. dr. Andrej Saje, novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference – Foto: SŠK (David Kraner)

Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. dr. Andrej Saje je čestital muftiju Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji mag. Nevzetu Poriću ob sklepu islamskega svetega meseca ramazana, ki se bo zaključil z ramazanskim bajramom 9. aprila 2024.

Škof Saje je v čestitki izpostavil pomen molitve, ki je povezana s postom in dobrimi deli, saj tako ramazan kot postni čas spodbujata k notranji vrnitvi k Bogu »z vsem svojim umom, z vso svojo dušo in z vso svojo močjo«. Okrepljeno duhovno življenje in post prinašata spodbudo k dejanjem usmiljenja do najšibkejših v naši družbi in v medsebojnih odnosih.

Predsednik SŠK je nato spomnil na skupno deklaracijo predstavnikov verskih skupnosti, ki so jo sprejeli na Forumu za dialog in mir na Balkanu, ki je junija lani potekal v Kopru in v njej izpostavili, da ne more biti iskrenega srečevanja in dialoga, ki bi prinašal sadove, če ni molitve in zaupanja v Stvarnika, ki je gospodar zgodovine in dopolnjuje tisto, česar človek sam ne more storiti (Končna deklaracija »Zaradi svojih bratov in prijateljev bom klical: 'Mir naj vlada v tebi.'« , št. 10).

Tajništvo SŠK