Predsednik SŠK škof Andrej Saje čestital muftiju Nevzetu Poriću ob islamskem prazniku kurban bajram

27.6.2023 Ljubljana Islam, SŠK
Msgr. dr. Andrej Saje, novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference Msgr. dr. Andrej Saje, novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference

Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. dr. Andrej Saje je čestital muftiju Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji mag. Nevzetu Poriću ob islamskem prazniku kurban bajram, ki ga bodo praznovali v sredo, 28. junija 2023.

Škof Saje je v pismu zaželel, da bi bili praznični dnevi letošnjega kurban bajrama za Islamsko skupnost v Sloveniji priložnost veselja, družinske povezanosti in blagoslovljen čas za medsebojno odpuščanje. Ob tem je izpostavil pomen, ki ga ima romanje za kristjane in muslimane. Romanje v svete kraje – poudarja škof Saje v pismu mufitju Poriću – je tesno povezano z izražanjem vere in verske pripadnosti. Romanje daje potovanju, ki spremlja človeštvo od svojega začetka, novo dimenzijo in pomen, saj nas usmerja iz zemeljskih dobrin k presežnemu. Obenem nas spominja, da je naše življenje na zemlji prehodno in minljivo, zato smo povabljeni, da se odpravimo na pot vere in upanja. Svojo čestitko je predsednik SŠK msgr. Andrej Saje sklenil z likom očaka Abrahama, ki je zaupal v Boga in se je podal na pot ter bil bogato nagrajen, saj je postal Božji prijatelj (prim. K 14) in oče množice narodov (prim. 1Mz 17,5).

 

Tajništvo SŠK