Predavanji prof. dr. Stephana Rothlina iz Pekinga

26.3.2013 ob 11:00 Ljubljana Teološka fakulteta, Znanost
Stephan Rothlin - vir - splet Stephan Rothlin - vir - splet

Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani in Slovenska akademija znanosti in umetnosti (SAZU) organizirata predavanji prof. dr. Stephana Rothlina iz Pekinga, ki bosta potekali v torek, 26. marca 2013, ob 11.00 in ob 16.00 v Ljubljani.

Prof. Rothlin, ki velja za vrhunskega strokovnjaka na področju etike, medverskega ter medkulturnega dialoga, bo predstavil razmere na Kitajskem, pa tudi v drugih azijskih deželah na podlagi svojega skoraj 20-letnega znanstvenega, pedagoškega in strokovnega dela v Pekingu ter na različnih univerzah v Aziji in tudi po drugih deželah sveta. Kot voditelj Mednarodnega centra za poslovno etiko (Center for International Business Ethics – CIBE), ki ima svoj sedež v Pekingu, bo spregovoril o izzivih sodobne polovne etike v azijskim svetu, pa tudi v globalnem svetu ter posebej izpostavil razmere na Kitajskem.

Prvo predavnje z naslovom Etika na Kitajskem v luči različnih religij: konfucionizma, budizma, krščanstva in drugih religij bo potekalo ob 11.00 v veliki dvorani Teološke fakultete UL na Poljanski cesti 4 v Ljubljani.

Prav tako v torek, 26. marca 2013, pa bo ob 16.00 v dvorani SAZU (Novi trg 3/I. nadstropje, Ljubljana) imel predavanje z naslovom Poslovna etika v luči azijskega sveta – Kitajska.

Prof. dr. Stephan Rothlin, ki sicer prihaja iz Švice, v svetovnem merilu, predvsem pa v azijskem svetu predstavlja eno od glavnih avtoritet na področju poznavanja različnih religij ter poslovne etike. Po študiju filozofije, ekonomije, sociologije in etike je doktoriral iz poslovne etike na Univerzi v Innsbrucku v Nemčiji. Od leta 1998 svoje znanstveno in pedagoško delo nadaljuje v Pekingu kot predstojnik Inštituta za mednarodno poslovno etiko. Je profesor na Univerzi v Pekingu ter nekaterih drugih kitajskih univerzah, poleg tega pa kot gostujoči profesor deluje tudi na drugih azijskih univerzah (Tokio, Manila, Seul, New Delhi). Predava tudi v Evropi in ZDA.

Inštitut za mednarodno poslovno etiko, ki ga vodi dr. Rothlin, ima sedež v Pekingu. Njegovi enoti delujeta tud v Šanghaju in Hong Kongu. V njegovem krogu deluje več kot 100 profesorjev in drugih sodelavcev iz azijskih, evropskih in severnoameriških univerz. Inštitut izdaja znanstveno revijo in publikacije, prireja konference s posebnim poudarkom na poslovni etiki v azijskem svetu. Z omenjenim inštitutom že nekaj časa sodeluje tudi Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani preko izr. prof. dr. Antona Jamnika, predvsem na področju raziskovanja medverskega in medkulturnega dialoga ter etike in njene povezanosti z različnimi religijami.

Več o srečanju škofa Jamnika s predavateljem na Kitajskem.


Dodatne informacije dobite po telefonu ali po e-pošti na sedežu ustanov, kjer bosta potekali predavanji.