Predavanje Michaela P. Tremoglieja na temo Brezbrižnost, ki uničuje republiko

3.5.2024 ob 16:00 Ljubjana Predavanje

V sklopu dogodkov Ad Fontes bo v petek, 3. maja 2024, ob 16. uri predaval Michael P. Tremoglie na temo Brezbrižnost, ki uničuje republiko. Predavanje bo v veliki dvorani Katoliškega inštituta na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

Michael P. Tremoglie je nekdanji policist iz Filadelfije, nato poslovnež, danes novinar, pisatelj in publicist. Bil je urednik in preiskovalni novinar dnevnika Philadelphia Bulletin, za katerega velja slogan  "In Philadelphia, nearly everybody reads "The Bulletin." Pisal je tudi za Philadelphia Daily News, Philadelphia Inquirer, Pittsburgh Tribune -Review, Insight magazine in Washington Times. Pogosto je gostoval na nacionalnem radiu in sicer v pogovornih oddajah, kot je "Bill Bennett’s Morning" in "America in the Larry Elder show". Njegova dela so bila predvajana tudi na drugih radijskih programih (npr. _Rush Limbaugh_). Številni njegovi članki so bili ponatisnjeni v pravni periodiki in citirani na kongresnih zaslišanjih. Michael P. Tremoglie je tudi avtor v kritični javnosti odlično sprejete knjige  "A Sense of Duty", ki črpa iz avtorjevih neposrednih izkušenj policista v Filadelfiji. Je karitativno aktiven, civilno-družbeno angažiran in mednarodno aktiven. Je eden od soustanoviteljev italijanske podružnice ameriške pravniške asociacije "Federalist Society", "Academia Res Publica", kjer je veliko prispeval pri primerjalnih študijah italijanskega in ameriškega sistema kazenskega prava.

Diplomiral je iz računovodskih znanosti, magistriral pa iz kazenskega prava na St. Joseph's University (Philadelphia).

V svojem predavanju bo Michael P. Tremoglie načel večno temo vrednot zahodne civilizacije v luči sodobnih izzivov. Predavanje je izrazito motivacijsko, ali če hočete prebujensko - vendar v nasprotni smeri od woke ideologije. Avtor v svojem značilnem drznem, neposrednem slogu ter z jasnimi, upam si reči nepremagljivimi argumenti oriše največje pridobitve zahodne civilizacije ter opozori na ogrožajočo nevarnost pohoda novih nedemokratičnih ideologij. Pri tem zajema predvsem iz aktualnega družbenega in političnega dogajanja v današnji Ameriki.

Trka ne vest slehernega pripadnika zahodnega izročila, tokrat na vest nas Slovencev, da izstopimo iz samozadovoljne uspavanosti ter se zavemo nujnosti varovanja temeljnih vrednot, na katerih temelji naša kulturna, duhovna in materialna blaginja. Predavanje je inspirativno, tudi polemično in z močno osebno noto (tu mislim na žrtev njegovega strica, ki je kot 21 letni prostovoljec padel 9. 6. 1944 ob izkrcanju v Normandiji v boju za svobodo tega sveta).