Poletni kamp za mlade

1.8.2022 Olimje Duhovne vaje, Mladi
Foto: Katoliška mladina Foto: Katoliška mladina

Med 1. in 5. avgustom 2022 je Katoliška mladina že drugič zaporedoma organizirala poletni kamp, ki je bil namenjen srednješolcem. Udeležilo se ga je 24 mladih.

Letos je srednješolski kamp potekal v Olimju pod naslovom Vedno naprej. Skozi teden se je zvrstilo 6 katehez, ki so mlade spodbujale, naj gredo korak naprej v veri in življenju. Z ekipo 7 mladih smo se potrudili, da se je našlo nekaj za vsakogar. Dan se je začel z jutranjo molitvijo, pri kateri smo vsak dan spoznavali nov način molitve. Po zajtrku v minoritskem samostanu je sledila kateheza in pogovori po skupinah ali osebno delo. Vsak dan smo obhajali sv. mašo v domski kapeli. Popoldnevi so bili namenjeni prostočasnim in športnim aktivnostim. Šli smo na kopanje v bližnjo Aqualuno, si ogledali živali na Jelenovem grebenu in igrali športne igre. Dva večera sta bila namenjena adoraciji, ko so imeli mladi možnost za sv. spoved ali pogovor. Ostale večere smo preživeli ob ognju ali veliki nočni igri ter se spoznavali ob pogovorih drug z drugim.

Nekateri udeleženci so bili že lani na srednješolskem ali predlani na birmanskem kampu. Poslovili smo se z željo, da se še srečamo – morda spet na poletnem kampu. :)

Odzivi udeležencev:

Srednješolski kamp je čudovita izkušnja, da si lahko pridobiš nova prijateljstva in postaneš še bližje Bogu. Pred kampom si nisem mislila, da Bog dejansko posluša. Imeli smo super animatorje in duhovnega voditelja, ki so bili vedno na voljo, ko smo potrebovali pogovor - v njihovih rokah smo se počutili varne. Iz kampa sem prišla polna veselja in vere do Boga. Ljudje tam ti dajo vedeti, da si vreden tudi če misliš da nisi! Kateheze so bile super, saj se lahko veliko naučiš iz njih. Spoznavali smo tudi nove načine molitve. Z udeleženci smo se med seboj povezali in delamo na tem, da ohranjamo stike.

Srednješolski kamp Katoliške mladine, je dober kompromis med učenjem katoliškega nauka in druženja s sovrstniki. Toplo priporočam - kvalitetna organizacija in dobro vzdušje.

Več o poletnih kampih si lahko preberete na spletni strani.

 

Ajda Kangler, Katoliška mladina