Poklicani v prijateljstvu in bratstvu

20.4.2015 ob 11:00 Ljubljana Izobraževanja, kateheza, Knjižne novosti, Kultura, Teologija

Celjska Mohorjeva družba
VABI NA MATINEJO

POKLICANI K PRIJATELJSTVU

ponedeljek, 20. aprila 2015,
ob 11. uri v knjigarni Celjske Mohorjeve na Nazorjevi 1 v Ljubljani.

Pogovor ob novih knjigah:

Jean Vanier
POKLICANI K PRIJATELJSTVU IN BRATSTVU
Prevod Tone Dolgan

Jean Vanier v pogovoru z dvema desetletnikoma spregovori o občestvu. O tem, da smo vsi poklicani k prijateljstvu in bratstvu, o pomenu pristnosti, o naših svetlih in senčnih plateh, o odpuščanju, ki je srce vsake skupnosti, o Cerkvi in o molitvi, o tem, kako je med nami navzoč Jezus, in o edinosti kristjanov. Preprosto besedilo spregovori o bistvenih gradnikih skupnosti. Knjiga, ki v sekulariziranem svetu ponuja dragocene iztočnice za pogovor, je nadvse primerno darilo ob prvem obhajilu, birmi, pa tudi ob drugih priložnostih in praznikih, ki jim skušamo dati tudi versko vsebino.


Jean Vanier
VSAK ČLOVEK JE SVETA ZGODBA
Prevod Tadeja Petrovčič Jerina
Spremna beseda Manca Šinko Kastelic
 

Ustanovitelj skupnosti Barka s svojo preprostostjo nagovarja najširšo publiko. Jean se loteva vseh plati človekovega obstoja: življenjskih obdobij, ran otroštva, strahov, s katerimi se spoprijema vsak posameznik, zidov, ki nas ločujejo, a tudi moči ljubezni in poti ozdravljenja.  Zapisi moža, ki se s svojo globoko človekoljubnostjo uvršča med velikane današnjega časa, bodo pomagali vsem, ki želijo sprejeti in vzljubiti sebe, da bodo laže sprejeli in vzljubili druge.
  Jean Vanier je letošnji prejemnik Templetonove nagrade, ki je eno izmed najprestižnejših odlikovanj v svetu, podeljujejo pa jo posameznikom, ki na teoretični ali praktični ravni prispevajo k potrjevanju duhovne dimenzije človeškega življenja.

Stephanie Schneider
KAKO NAJ SE (NE) PREPIRAMO
Prevod Tadeja Petrovčič Jerina

Stephanie Schneider je na podlagi izčrpnih (in izčrpavajočih) življenjskih izkušenj sklenila humorno in z največjo mero dobronamernosti napisati nekoliko drugačen popotni vodnik skozi življenje – tak, ki nas uči, kako naj se prepiramo, ne da bi ob tem obupali. S konkretnimi spodbudami k razmišljanju in z ukrepi za »prvo pomoč« prinaša sveže in uporabne namige za reševanje (ne)potrebnih družinskih nesoglasij. 

Prisrčen in humoren zapis, ki vas bo že med branjem spravil v dobro voljo, »toplo priporočajo izmozgani starši«!  

Dobrodošli!


Pripete datoteke:

Vabilo_matineja_20. april 2015_.pdf