Pogovor z Alexandrom Havardom

Alexandre Havard - vir - Riga Business school Alexandre Havard - vir - Riga Business school

Predstavitev seminarja o vodenju z Alexandrom Havardom.


Založba Družina in Fakulteta za poslovne vede, ki deluje v okviru Katoliškega inštituta v ponedeljek, 26. marca 2012, ob 19.00, v galeriji Družina na Krekovem trg 1 v Ljubljani pripravljata pogovor z ustanoviteljem inštituta Havard Virtuous Leadership Institute Alexandrom Havardom. Srečanje je namenjeno širši javnosti in bo tako tudi strukturirano. Pogovorni jezik bo angleški, za prevajanje v slovenski jezik bo poskrbljeno.

Pogovor bosta moderirala Tone Rode iz založbe Družina in dr. Žiga Andoljšek s Fakultete za poslovne vede. Gost bo spregovoril o vodenju z vrednotami, z vidika klasičnih vrednot pa bo pregledal tudi splošne predpostavke o vodenju ter posredoval nov pogled na kreposti, ki so ključ za uspešno vodenje.

Za poglobitev vsebine predavanja, predvsem pa za oblikovanje konkretnih praktičnih veščin vodenja na podlagi kreposti, bo v sredo, 28. marca 2012, predavatelj na Fakulteti za poslovne vede izvedel seminar z naslovom Vodenje: tehnika ali značaj?, na katerega se tudi zunanji udeleženci lahko prijavijo na spodaj navedenem naslovu.


Dodatne informacije dobite na sedežu Fakultete za poslovne vede na Ciril-Metodovem trgu 9 v Ljubljani, tel. 01/360–28–84, 0820/52–300, e-naslov: [email protected].


Podrobneje

Alexandre Havard se je rodil v Franciji, kjer je diplomiral iz prava in kasneje več let delal na pravnem področju. Leta 2007 je ustanovil Havard Virtuous Leadership Institute (HVLI). Trenutno živi v Moskvi, od koder potuje in vodi seminarje po vsem svetu.

Tema pogovora odpira nove pogled na vodenje. Havardov koncept vodenja, ki izhaja iz klasične filozofske tradicije, presega običajno dojemanje vodenja kot zadevo karizme ali tehnike prepričevanja, ki se vse preveč pogosto kažeta kot manipulacija. Havard izziva udeležence, da na predpostavke o vodenju pogledajo z vidika klasičnih vrednot, ter jim posreduje nov pogled na krepost kot ključ za uspešno vodenje. Vodenje namreč ni znanje ali tehnika, temveč je značaj in krepost …