Pogovor z Alejandrom Antoniem Chafuenom

20.9.2012 ob 19:00 Ljubljana Znanost
Alejandro Chafuen - vir - HACER Alejandro Chafuen - vir - HACER

Večer i3 – i na tretjo potenco

Založba Družina in Fakulteta za poslovne vede organizirata pogovor z dr. Alejandrom Antoniem Chafuenom iz ZDA, ki bo v četrtek, 20. septembra 2012, ob 19.00, v galeriji Družina na Krekovem trg 1 v Ljubljani.

Alejandro Antonio Chafuen je nekdanji dolgoletni predsednik ustanove Atlas Economic Research Foundation (Washington DC). Pogovor bosta moderirala Tone Rode iz založbe Družina in dr. Žiga Andoljšek s Fakultete za poslovne vede. Gostje bodo spregovorili o svobodni ekonomiji/tržnem gospodarstvu in korupciji (economic freedom/market economy and corruption), pred katerimi ni varna nobena demokracija. Pogovorni jezik bo angleški.

Poročilo o pogovoru z Alejandrom Antoniem Chafuenom


Dodatne informacije dobite na sedežu Fakultete za poslovne vede na Ciril-Metodovem trgu 9 v Ljubljani, tel. 01/360–28–84, 0820/52–300, e-naslov: [email protected].


Podrobneje

Večer z Alejandrom Antoniem Chafuenom bo potekal v sklopu cikla večerov i3 – i na tretjo potenco – inovativnost & interdisciplinarnost & internacionalnost. Založba Družina in Fakulteta za poslovne vede dogodek, ki bo namenjen iskanju odgovorov na izzive sedanjega časa, predvsem na področju razvoja poslovanja, ekonomije, družbe in vrednot, organizirata v sodelovanju z Atlas Economic Research Foundation (Washington DC).

Dr. Chafuen je več kot 25 let dejaven pri Atlas Economic Research Foundation. Poleg tega je predsednik in ustanovitelj Hispanic American Center of Economic Research. Sodeluje z ustanovami kot so Chase Foundation in Acton Institute in Fraser Institute. Kot profesor je poučeval na Katoliški univerzi v Buenos Airesu in na Latinskoameriški univerzi v Kaliforniji. Piše članke o ekonomiji, varnosti in strateških vprašanjih v Latinski Ameriki, ter o povezavi med ekonomijo in etiko. Svoja razmišljanja objavlja v širokem spektru revij, od Wall St. Journala do La Naciona. Je tudi avtor knjige Faith and Liberty: the Economic Thought of the Late Scholastics, ki bo kmalu izšla v slovenskem prevodu. Dr. Chafuen je eden vodilnih predstavnikov tomistične in poznosholastične misli.

Strokovnjak bo v okviru zgoraj nakazane obravnavane tematike s pomočjo antropologije razložil pogled tako na ekonomsko, kot tudi na politično korupcijo. Tako razumevanje in analiza omogočata boljši vpogled v fenomen koruptivnih dejanj ter razkrivata razloge, pogoje in posledice korupcije. Gre za področje, ki je zanimivo tako s filozofskega, teološkega in ekonomskega kot tudi sociološkega vidika.