Papež vabi k postu in molitvi za mir 27. oktobra 2023

18.10.2023 Vatikan Molitev, Papež Frančišek, Solidarnost
Foto: posnetek zaslona, YouTube Vatican News Foto: posnetek zaslona, YouTube Vatican News

»Odločil sem se, da petek, 27. oktobra, razglasim za dan posta, molitve in pokore,« je ob koncu sredine splošne avdience v Vatikanu v navzočnosti več deset tisoč romarjev sporočil papež Frančišek.

Sprte strani v bližnjevzhodnem sporu je pozval, naj se izognejo humanitarni katastrofi: »Morebitna širitev spora je zaskrbljujoča. Toliko vojnih front je že izbruhnilo. Naj orožje utihne, naj se sliši klic ubogih po miru, ljudi, otrok, bratov in sester!« V nadaljevanju je po navedbah spletnega portala Vatican News poudaril: »Vojna ne reši nobenega problema, seje le smrt in uničenje, povečuje sovraštvo in množi maščevanje. Vojna izbriše prihodnost!«

Papež je zbrane vernike pozval, naj se »v tem spopadu za mir postavijo na določeno stran, vendar ne z besedami, temveč z molitvijo, s popolno predanostjo«. Da bi okrepil molitev za mir, je papež 27. oktober razglasil za svetovni dan posta in molitve za mir. »Vabim vse brate in sestre različnih krščanskih veroizpovedi, pripadnike drugih religij in vse, ki jim je mar za mir na svetu, da se po svoji presoji pridružijo in sodelujejo pri molitvi za mir,« je dejal Frančišek.

Vir novice: Družina