Orgelski solo koncert - Jonas Herzog, Švica

5.5.2014 ob 19:00 Celje Koncert, Cerkvena glasba, Kultura
organist Jonas Herzog, Švica organist Jonas Herzog, Švica

V okviru koncertov iz sklopa ''Glasba na hribu'', ki jih pripravljamo v Domu sv. Jožef, bomo 5. maja 2014 gostili vrhunskega organista Jonasa Herzoga iz Švice.

Jonas Herzog se je rodil leta 1980 in odraščal v Nussbaumenu v Švici. Prvih lekcij orgel se je učil pri Andreasu Wittwerju. Nadaljeval študij na Visoki šoli za glasbo v Zürichu - orgle s Petrom Reichertom (pedagoška diploma) in pri Stefan Johannes Bleicherju (koncert - in solist diploma) in nato tudiral zborovsko dirigiranje pri Beat Schäfer (diploma iz kantorstva). Nadaljeval z Intenzivnim študijem organologije.

Je glavni organist pri sv. Martinu Baar in organist na pokopališču Rosenberg v Winterthuru. Je pobudnik in vodja projekta "Ehrendingerstrasse cerkvenih koncertov".

Vsakoletni številni koncerti kot solist in komorni glasbenik. Sodeluje s priznanimi umetniki in ansambli. Koncerti s Stefanom Müllerjem (Duo Tastologie.ch) na različnih glasbilih s tipkami. Je tudi orgelski svetovalec. Dirigent različnih pevskih zborov v Aargau in Zürichu. Prejemnik nagrade Kiwanis Music Prize za orgle v Zürichu. Posnel je že več zgoščenk in radijskih posnetkov.

Dom sv. Jožef  v vlogi  soustvarjalca kulturne podobe knežjega mesta privablja izvrstne izvajalce, katerih delovanje sodi v sam vrh slovenske in mednarodne kulturne ustvarjalnosti. Koncertni dogodek je  zagotovo eden takšnih, ki ga nikakor ne gre prezreti. 

Vstop na koncert je prost - vabljeni!


Pripete datoteke:

Plakat Jonas Herzog 2014.pdf