Okrogla miza z Ottom Neubauerjem, avtorjem knjige Gremo na misijon

12.5.2015 ob 17:00 Ljubljana Duhovno gibanje, Nova evangelizacija
Otto Neubauer Otto Neubauer

Vabimo vas na predstavitev knjige Gremo na misijon - priročnik za novo evangelizacijo in pogovor o misijonu danes. Osrednji del dogodka bo pogovor z avtorjem knjige, Ottom Neubauerjem z Dunaja. Okrogla miza bo v torek, 12. maja, ob 17h v Duhovnem središču sv. Jožefa v Ljubljani (Arrupejeva dvorana v pritličju).

Kdo je Otto Neubauer?

Teolog in oče šestih otrok, od katerega je želel papež Benedikt XVI. vedeti, kaj je nova evangelizacija. Z njim in z mladimi se je dunajski kardinal Christoph Schönborn na dunajskem mestnem misijonu podal na ulice in v kavarne, da bi se z ljudmi pogovarjal o veri. Za seboj ima večdesetletne izkušnje na področju dialoga in inovativnega misijona. Bil je med voditelji prvih župnijskih misijonov novega sloga na začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja v Avstriji in Nemčiji. V celoti jih je soorganiziral okrog šestdeset. Leta 2011 je v Castel Gandolfu o novi evangelizaciji predaval papežu Benediktu XVI. in njegovemu krožku učencev. V osrčju Dunaja že več let vodi Akademijo za dialog in evangelizacijo, "laboratorij" za inovativne oblike krščanskega misijona in dialoga. Odlikujeta ga izvirnost pri oznanjevanju in upanja poln pogled za Kristusovo oznanilo kljub stanju razkristjanjenja (ali prav zaradi tega). 

Na okrogli mizi bodo člani Skupnosti Emanuel dodatno na kratko predstavili nekaj misijonskih načinov, ki smo jih do sedaj preizkusili tudi na župnijskih misijonih po Sloveniji.

Vabljeni!

Več informacij: [email protected], 031 717 822.