Odprtje razstave ob 140-letnici rojstva fotografa Petra Nagliča: Utrinek časa za vse čase

17.4.2023 ob 19:00 Ljubljana Umetnost, Zavod sv. Stanislava, Kultura
Hommage Petru Nagliču Hommage Petru Nagliču

V Zavodu sv. Stanislava ob 140-letnici rojstva fotografa Petra Nagliča iz Šmarce vabijo na razstavo likovnih del sodobnih ustvarjalcev.

V sodelovanju z Društvom Peter Naglič bo v ponedeljek, 17. aprila 2023, ob 19. uri v Kregarjevem atriju odprtje razstave Utrinek časa za vse čase – likovne zbirke Matjaža Šporarja različnih sodobnih ustvarjalcev, ki so poustvarili oz. interpretirali posamezne motive iz Nagličevega fotografske zbirke; razstava je postavljena ob 140. obletnici rojstva Petra Nagliča (1883–1959), ob tej priložnosti pa je izšel tudi obsežen katalog likovnih del in Nagličevih fotografij.

Življenje Petra Nagliča bo predstavil Matjaž Šporar, njegovo izjemno fotografsko dediščino pa Miha Špiček iz Slovenskega etnografskega muzeja; o zbranih likovnih delih bo spregovoril umetnostni zgodovinar dr. Andrej Doblehar, razstavo pa bo odprl direktor zavoda mag. Anton Česen. V glasbenem programu ob odprtju bodo nastopili dijaki Škofijske klasične gimnazije. Razstava bo na ogled v Kregarjevem in Meršolovem atriju Zavoda sv. Stanislava do 26. maja, več o njej pa lahko preberete na galerijski spletni strani.